ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα , στον δημοσιογράφο Γιώργο Τσούκαλο. Παρασκευή, 29/6/2018



Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα , στον δημοσιογράφο Γιώργο Τσούκαλο


29 Ιουνίου 2018


Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό
Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος. Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ζητήσει σύγκλιση σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών γιατί το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδος, ούτε των χωρών της Μεσογείου. Είναι πρόβλημα όλων. Δεν μπορούμε να παίρνουμε ημίμετρα ούτε να λειτουργούμε με αποκλεισμούς με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη δυστυχία που περνάνε. Η διεθνή κοινότητα οφείλει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στις συγκρούσεις των λαών. Το πρόβλημα δε λύνεται με τοπικά ή σποραδικά μέτρα. Για την επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να δει κανείς την αιτία των συγκρούσεων. Μόνο έτσι οι άνθρωποι θα μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και να ζουν ειρηνικά. Δε γίνεται μόνο δύο χώρες, η Ελλάδα και η Ιταλία, να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού και προσφυγικού. Πρέπει να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στις χώρες προέλευσης. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω μεγάλων ανισοτήτων. Για να λυθούν τα θέματα πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα πιο συνετά, πιο ορθολογιστικά, πιο εξελιγμένα, πιο μεταρρυθμιστικά. Θα πρέπει να σταματήσουν οι εστίες του πολέμου και οι ανταγωνισμοί, να υπάρχει ανάπτυξη στις χώρες αυτές, ούτως ώστε να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους.

Για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή
Είμαστε σε μια σκληρή, έντονη προεκλογική περίοδο. Η προκήρυξη των εκλογών μπορεί να γίνει από αύριο το πρωί μέχρι του χρόνου το Μάιο. Η χώρα άργησε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να βγει από την κρίση. Ο λαός έχει υπερφορολογηθεί και βρίσκεται σε αναστάτωση. Δεν υπάρχουν καλές συνθήκες Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας. Ό,τι κάναμε μέχρι τώρα δεν πήγε καλά. Πρέπει όλοι μαζί, με μια διαφορετική “συνταγή”, να φροντίσουμε να πάει μπροστά η χώρα. Η λύση δεν μπορεί να δοθεί με τον διχαστικό πολιτικό λόγο που επικρατεί αυτή την στιγμή. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πάρα πολλά σε σχέση με άλλες χώρες. Κάποιοι έχουν ευθύνες για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που έφεραν το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, να χαμηλώσουμε τους τόνους και να έχουμε συναινετικό πνεύμα, με μοναδικό σκοπό την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδά της.

Για τη δράση του Ρουβίκωνα
Έχω την αίσθηση ότι ο Ρουβίκωνας θα κατέβει ως πολιτικό σχήμα στις επόμενες εκλογές. Αν θυμάστε, ο Πάνος Καμμένος, όταν ίδρυσε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκανε έκκληση μέσω διαδικτύου για μέλη και για υποψηφίους. Το ίδιο έκανε και ο Ρουβίκωνας πριν 15 μέρες. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία θέλει να έχει λόγο στο επόμενο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.