ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σχετικά με τη λειτουργία ειδικών τμημάτων Πλοιάρχων Γ' Τάξης στις ΑΕΝ. Τρίτη, 4/9/2018



Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ




ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ



















ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ


















4 Σεπτεμβρίου 2018









ΕΡΩΤΗΣΗ

















Α.Π. 1193 / 4.9.2018  



























































Προς

















τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φ. Κουβέλη



Θέμα: « Λειτουργία ειδικών τμημάτων Πλοιάρχων Γ΄ Τάξης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού»
Σε πρόσφατη καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” αναφέρεται ότι επί σειρά ετών οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ (Πλοίαρχοι – Μηχναικοί), οι οποίοι για να αποκτήσουν το δίπλωμα Γ' τάξεως πρέπει να φοιτήσουν στα ειδικά τμήματα που λειτουργούν στην ΑΕΝ/Ασπροπύργου, στην πραγματικότητα αποκλείονται από την φοίτησή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο η Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων τους αναφέρει ότι έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός και είναι επιλαχόντες ενώ με βάση τις διατάξεις του νόμου 4504/2017 άρθρο 137, παρ. 7 προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας ειδικών τμημάτων Πλοιάρχων – Μηχανικών σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ενέργειες για την άμεση λειτουργία ειδικών τμημάτων Πλοιάρχων – Μηχανικών σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των προσφερομένων στην παρακολούθηση των ειδικών τμημάτων για την απόκτηση των διπλωμάτων Γ΄ τάξεως και με τον τρόπο αυτό να αρθεί ο αποκλεισμός τους από την εν λόγω διαδικασία;



Ο ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος