ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm. Δευτέρα, 3/9/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm και το δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο


Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018


Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία
Από 46% φτάσαμε σε μονοψήφια ποσοστά για συγκεκριμένους λόγους. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά την εθνική ευθύνη. Παρέλαβε από τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία μια χρεοκοπημένη χώρα. Μόνο εμείς βάλαμε πλάτη όταν όλοι οι άλλοι ήταν στις πλατείες και στο Ζάππειο. Ήταν μια λάθος επιλογή μας γιατί δεχτήκαμε να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Αυτό ο λαός μας το χρέωσε. Προσωπικά είμαι στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά μου χρόνια και παραμένω εκεί. Όταν είχα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είχα πει ότι ένας άνθρωπος που έχει συνταχθεί και ταχτεί να υπηρετεί κάποια ιδεώδη ή παραμένει στο συγκεκριμένο χώρο, ή πάει σπίτι του. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στον λαό ψωμί και ελευθερία, στον πολίτη δημοκρατία και στη χώρα ισχυρή θέση. Η δύναμη αλλαγής που εμφανίστηκε το 1974, και που κάποιοι σήμερα θέλουν να την οικειοποιηθούν, ήταν μοναδική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να καταλαμβάνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ζητήσει τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου και ο Τσίπρας να προσπαθεί να μιμηθεί στις κινήσεις και στον λόγο τον Ανδρέα αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα. Το ΚΙΝΑΛ σήμερα τολμά μια νέα αρχή.



Η ενδεχόμενη σύμπραξη του Ποταμιού με τη ΝΔ
Υπάρχουν πληροφορίες ότι το Ποτάμι συζητά με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Θεοδωράκης, με όλο τον σεβασμό, νομίζω ότι έκανε ένα μεγάλο σφάλμα στην ελληνική κοινωνία και στους δημοκρατικούς πολίτες. Συμπορεύτηκε μαζί μας και μετά από λίγο σηκώθηκε και έφυγε. Αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν υπεύθυνο πολιτικό άνδρα.



Η τραγική κυβέρνηση της δημαγωγίας
Ο λαός δεν μπορεί να ακούει έναν δημαγωγό πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να πει ξανά ψέματα στον λαό. Νομίζω ότι αυτός ο χυδαίος λαϊκιστής δεν έχει πια καμία τύχη. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας κομματάρχης – ομαδάρχης των “ορφανών” του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με αυτούς εκφράζει το καινούργιο; Η τραγωδία του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλο το παλαιό μέσα του. Ο κ. Τσίπρας έφερε την ακροδεξιά στη διακυβέρνηση της χώρας και την ενίσχυσε με την περίπτωση της κ. Παπακώστα. Έβαλε και ένα πετραδάκι ότι δήθεν κάνει μια διεύρυνση στην κεντροαριστερά με τις κυρίες Ξενογιαννακοπούλου και Ζορμπά. Δεν υπάρχουν νέοι και άφθαρτοι στην κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι "ρετάλια" παλαιοκομματικού συστήματος. Όλοι όσοι μάζεψε είναι μια “χούφτα” ψήφοι. Η αξιοπρέπεια είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση.



Διψήφιο εκλογικό ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ και η διχαστική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ
Το ΚΙΝΑΛ έκανε την αυτοκριτική του και έκανε και πολλές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Πιστεύω ότι η κοινωνία αρχίζει ξανά να μας ακούει. Θεωρώ ότι το εκλογικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ θα είναι διψήφιο. Και αυτό θα γίνει, γιατί ο πρωθυπουργός έχει απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου. Έχει απομονωθεί από την Ευρώπη. Ήταν ένας άσχημος οσφυοκάμπτης, οι εταίροι του τα πήραν όλα και γι' αυτό τώρα δεν τον καλούν πλέον πουθενά. Είναι όμως τραγικό ότι ο ίδιος έχει ναρκοθετήσει, έχει δεσμεύσει και το μέλλον της επόμενης κυβέρνησης. Θα πρέπει να δούμε αν το τρίτο μνημόνιο ήταν αναγκαίο. Θα πρέπει επίσης να δούμε αν αυτά που λέει ο συνεταίρός του, κ. Καμμένος -με τον οποίο είναι σε πλήρη σύμπλευση- για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό ευσταθεί. Τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρουν πάντα στη δημοκρατία. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να συμφωνήσουν ότι δεν μπορούμε να διχάσουμε άλλο το λαό. Το κλίμα πόλωσης που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες όμως πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι όσον αφορά στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δούμε πράξεις πια. Η μοναδική αλήθεια είναι οι πράξεις. Οι πολίτες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η χώρα θα βρει ξανά τον δρόμο της και θα οδηγηθεί στην πρόοδο. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.



Το ΚΙΝΑΛ ως πατριωτικό κόμμα
Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να ξαναβάλει πλάτη για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πατριωτικό κόμμα. Ενδιαφέρεται για την πατρίδα και όχι για προσωπικές ανελίξεις. Πολλοί από το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλαν τον εαυτό τους στο κομματικό και πολιτικό χρηματιστήριο. Με την πρόταση και το πρόγραμμά μας θα πάμε μέχρι τον τελευταίο πολίτη και θα του πούμε τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να ξαναγυρίσει στην κοιτίδα της δημοκρατίας που, με όλα του τα προβλήματα και δυσλειτουργίες, την ενσάρκωσε τα τελευταία 44 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Επί ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ υπουργός Δικαιοσύνης ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν συνήγορος διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων. Με ποιο κύρος, με ποια αξιοπιστία, με ποια επιστημονική επάρκεια ο κ. Καλογήρου μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης; Αυτή η κυβέρνηση των συμβολισμών, της παρακμής και του κυνισμού πρέπει να αποκαλυφθεί. Εμείς δεν είμαστε ούτε αμοραλιστές, ούτε κυνιστές. Προσπαθήσαμε πάντα και προσπαθούμε για το καλό της χώρας.



Αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις εν όψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Το ΚΙΝΑΛ είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει στην κοινωνία. Εμείς δεν θα κατευθύνουμε κανέναν να πάει ή όχι στις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο λαός, όπως αισθάνεται, έτσι εκφράζεται. Δεν είμαστε ένας πολιτικός χώρος που επιδιώκει να κάνει “μπάχαλο” τη χώρα, για να κερδίσουμε τις εκλογές και να ανεβούμε στην εξουσία, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν χρησιμοποιούμε τον λαό για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.