ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 fm. Τετάρτη, 5/9/2018


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 fm


Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018


Τα ψέματα και οι εκλογές
Άκουσα την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Alpha. Έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον μεγάλο ψεύτη Α. Τσίπρα, ο οποίος, όπου και να πάει, είναι τελειωμένος. Το μήνυμα του ήταν εκείνο ενός πολιτικού που θέλει να κάνει ό,τι έκανε ο Τσίπρας το 2012 – 2014. “Εγκλώβισε” κάποιες κοινωνικές ομάδες για να γίνει πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας, όπως και το 2014, θα πάει να πει ψέματα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θα περάσει τον προϋπολογισμό στην ολομέλεια της Βουλής και μετά ενδέχεται να προκηρύξει εκλογές. Δεν νομίζω ότι οι εταίροι μας θα δώσουν παράταση για την μη μείωση των συντάξεων. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια ανήθικη, ανέντιμη πράξη εις βάρος της επόμενης κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη θα ήταν η κατάργηση του μέτρου αλλά γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ψήφισαν την πρόταση που έφερε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή;


Το σκάνδαλο Φλώρου
Με το σκάνδαλο Φλώρου αποδεικνύεται ότι η χώρα νοσεί βαριά. Οι συνάδελφοι μου ιατροί δεν είναι άγγελοι. Όμως όλα έγιναν λόγω της ευελιξίας που παρέχει ο νόμος Παρασκευόπουλου. Αυτό που συνέβη είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης. Αν κάποιοι συνάδελφοί μου έχουν κάνει αυτά για τα οποία κατηγορούνται, υπάρχει και γι' αυτούς η Δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουμε κανονικό κράτος και να φτιάξουμε όλες αυτές τις διαστρεβλώσεις. Ειδικά για τα θέματα που έχουν πολιτικές προεκτάσεις και είναι σοβαρά για την κοινωνία, χρειάζονται ασφαλιστικές δικλίδες. Δεν γίνεται να είσαι Επιμελητής 'Β και το πιστοποιητικό που θα εκδώσεις να μην περάσει από μια ανώτερη επιτροπή, ειδική στο θέμα, με πιο έμπειρους ιατρούς. Αλλά, όταν στα ΚΕΠΑΑ οι διορισμοί γίνονται με μοναδικό κριτήριο την ιδιότητα μέλους στην κομματική νομενκλατούρα, τι μπορεί να περιμένει κανείς;


Αναγκαία η πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής
Η προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ είναι η εφαρμογή του προγράμματός του, ύστερα από εκλογές. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αν στη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο διακρίνεται από απόλυτο κυνισμό. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τους εκφραστές της πολιτικής υποκουλτούρας να βρίσκονται στη κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει αγκαλιάσει τους “ορφανούς” του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο ανασχηματισμός ήταν η καλύτερη απόδειξη γελοιότητας και απελπισίας. Αντί να μειώνεται η επιρροή της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλώνει. Υπάρχει και μια αμφίσημη περίπτωση, εκείνη της υπουργού Πολιτισμού, κ. Ζορμπά, την οποία γνωρίσαμε αρχικά στο χώρο της Αριστεράς. Επίσης, η περίπτωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι ό,τι πιο ανήθικο πολιτικά έχω συναντήσει στη ζωή μου. Προσωπικά, δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσω ποτέ στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που μου έκλειναν την πόρτα με τσιμεντόλιθους. Με στενοχωρεί όλο αυτό διότι είχα μια διαφορετική άποψη για τον χώρο της Αριστεράς. Το ηθικό πλεονέκτημα που τόσο πολύ διατυμπάνιζαν έχει γίνει φτερό στον άνεμο.