ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ακραίως” (ΣΚΑΪ). Κυριακή, 9/9/2018




Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ακραίως” (ΣΚΑΪ)


Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018



Υφεσιακό μέτρο ο ΕΝΦΙΑ
Θεωρώ ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που πρέπει να καταργηθεί, διότι δημιουργεί τεράστια ύφεση στην Ελλάδα. Μπήκε σε μια στιγμή που δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο Σόιμπλε ήταν κάθετος τότε, η χώρα θα επέστρεφε στη δραχμή. Αν θυμάμαι καλά, και ο Τσίπρας θεωρούσε πολύ άδικο τον συγκεκριμένο φόρο και μάλιστα είχε πει ότι θα τον καταργούσε. Μετά από τέσσερα χρόνια μας λέει ότι θα το μειώσει και κάποια στιγμή θα το καταργήσει. Πρέπει να βρούμε ισοδύναμα.



Κοινωνική και πολιτική ασφυξία
Ο Τσίπρας, τα τελευταία χρόνια υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και δεν έκανε τίποτα για τις δημόσιες επενδύσεις. Δεν έχει γίνει ούτε μια επένδυση στη χώρα. Πριν ένα χρόνο, αν θυμάστε καλά, ο κ. Τσακαλώτος μας είχε πει ότι δεν τους ενδιαφέρει η μεσαία τάξη και τώρα μιλάνε για στήριξη της μεσαίας τάξης;. Είναι λωτοφάγοι οι Έλληνες; Μπορούμε να πάμε με μια διαφορετική συνταγή. Σίγουρα όμως η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με την αντιαναπτυξιακή συνταγή του Τσίπρα. Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει στα παλαιά. Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να επιβαρύνουμε το κράτος με προσλήψεις τις οποίες δεν τις έχει ανάγκη. Δεν έγινε τίποτα για να μειώσουμε το κράτος. Δεν έγινε τίποτα για το κοινωνικό κράτος. Δεν έγινε τίποτα για το ασφαλιστικό, που είναι «βρόγχος».