ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο. Πέμπτη, 6/9/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ανασχηματισμός κάτω από τη βάση
Πρόκειται για έναν αποτυχημένο ανασχηματισμό ενός πρωθυπουργού ο οποίος, βλέποντας ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι καλή για εκείνον, προσπάθησε να κάνει ανοίγματα προς την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά. Δυστυχώς όμως αυτά ήταν ανοίγματα τα οποία δεν έχουν καμία σημασία. Βλέποντας την επικείμενη εκλογική του ήττα, έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Αν βαθμολογούσε κανείς τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό, θα ήταν κάτω από τη βάση. Τα πρόσωπα που επέλεξε για κάποιες θέσεις κλειδιά νομίζω ότι ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν πριν καν μπουν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με ποια προσόντα μπορεί η κ. Νοτοπούλου να ανταποκριθεί στο ρόλο της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης. Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπήρξε συνήγορος τρομοκρατών του ΕΛΑ και σύμφωνα με πληροφορίες και των Πυρήνων της Φωτιάς. Άρα, η υπουργοποίησή του προκαλεί ερωτηματικά. Με ποιο κύρος, με ποια αξιοπιστία, με ποια επιστημονική επάρκεια ο κ. Καλογήρου μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης;


Αποδόμηση των κυβερνητικών πανηγυρισμών για την έξοδο στις αγορές
Ο πρωθυπουργός σκέφτεται εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Η οικονομία πηγαίνει στα βράχια. Οι αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν ανοδική πορεία, δεν μπορούμε να δανειστούμε, τα capital control είναι ακόμα σε ισχύ. Συνεπώς, για ποια πετυχημένη έξοδο μιλάει ο κ. Τσίπρας; Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, κ. Μπερνουά Κερέ, μιλώντας προχθές σε δύο ελληνικές εφημερίδες, υποστήριξε ότι οι αγορές και οι επενδυτές θα είναι πολύ πιο αυστηρές από την τρόικα. Στην ουσία εμείς έχουμε δυσμενείς εξελίξεις στα δημοσιονομικά της χώρας και ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στο Μάτι και στα Χανιά, προσπαθώντας να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν έχουν διαρρηχθεί οι σχέσεις του με τους ψηφοφόρους. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για έναν ανώριμο, ανεπαρκή και ανερμάτιστο πρωθυπουργό. Δεν καταλαβαίνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αντί να διαβουλεύεται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναπτύξει η χώρα μας, προκειμένου η έξοδος στις αγορές να είναι ομαλή και χωρίς περιπέτειες, ζει μακριά από τη ζώσα πραγματικότητα.


Διακυβέρνηση χωρίς πυξίδα
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα πολιτικό και προγραμματικό σχεδιασμό. Του ενδιαφέρει μόνο η μετάθεση στο απώτερο μέλλον κάποιων μνημονιακών δεσμεύσεων, που ο ίδιος ψήφισε, προκειμένου να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. Όλη η δραστηριότητα του πρωθυπουργού εξαντλείται στην καλλιέργεια κάποιων κάλπικων υποσχέσεων χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Στην ουσία, ο πρωθυπουργός είναι και δημαγωγός και χυδαίος λαϊκιστής. Καταφεύγει στον λαϊκισμό χρησιμοποιώντας το κράτος για την εξυπηρέτηση των κομματικών του επιδιώξεων και την προσέλκυση ψηφοφόρων. Προχθές πήγε στο Μάτι θωρακισμένος από τους πυροσβέστες και χθες στην Κρήτη συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί ότι έχει απήχηση στην κοινωνία. Σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα όποια πλεονάσματα έχει για να εξαγοράσει συνειδήσεις με τη γνωστή μέθοδο των πελατειακών σχέσεων. Ταυτόχρονα, με την υπόθεση Φλώρου αναδεικνύεται και η ανοχή της κυβέρνησης σε πράξεις ανοχής, απάτης και ανομίας. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.


Το ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει χαθεί οριστικά. Υπουργοποιώντας εφτά στελέχη του Καμμένου, αποδεικνύεται το πρωτοφανές ηθικό έλλειμμα της διακυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μοιράζει υπουργεία σε βουλευτές και σε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ προκειμένου να τους έχει συνοδοιπόρους, βαλόντας τους πλάτη για την επιβίωσή τους αλλά και για να τους κλείσει το στόμα στις διάφορες κοκορομαχίες τους για το Μακεδονικό. Από την άλλη, αγκαλιάζει τα “ορφανά” του Άκη. Πήρε την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία, αλήθεια, που έχει δουλέψει στη ζωή της; Μόνο σε κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ευρωβουλή και μετά την έκανε υπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι θα κάνει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Με ποια εμπειρία; Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επιτυχία για τους Σκοπιανούς και αποτυχία για την Ελλάδα. Ο Τσίπρας, ο οποίος είναι ο πιο σκληρός μνημονιακός πρωθυπουργός της χώρας, τα πούλησε όλα χωρίς αντάλλαγμα. Δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα. Το χειρότερο είναι ότι η ομάδα των κυβερνώντων φτιάχνει συνέχεια εχθρούς και διχάζει τον λαό.


Η υπουργοποίηση βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σταύρο Αραχωβίτη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Ας βοηθήσει λίγο τη Λακωνία αλλά και όλους τους αγρότες της Ελλάδας, οι οποίοι περνάνε πολύ δύσκολα. Νομίζω ότι μπορεί να το κάνει. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ένα δύσκολο υπουργείο. Ας του ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για το καλό του τόπου.


Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία
Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία θα εμπεριέχει όλες τις τάσεις τον κομμάτων που το απαρτίζουν. Θα είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Θα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεων Πολιτών και όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν στο ΚΙΝΑΛ. Αυτή τη φορά το ψηφοδέλτιό μας θα είναι δυνατό. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις ενδιαφερουσών προσωπικοτήτων. Η συμμετοχή μου είναι δεδομένη όπως και όλων των υπολοίπων ενεργών βουλευτών στις εκλογικές τους περιφέρειες.


Αλλαγές στην Παιδεία
Η Παιδεία ταλαιπωρείται από την κ. Γαβρόγλου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας υπουργός έχει κάνει τόσες αλλαγές, έκανε μπάχαλο το χώρο της Παιδείας, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση να μην μπορεί να βρει τα ίσα της. Αν θυμάστε, υπήρχε ο νόμος Διαμαντοπούλου -τον οποίο το είχαμε ψηφίσει στη Βουλή 255 βουλευτές- και ο οποίος περιλάμβανε μεταρρυθμιστικές, επαναστατικές διατάξεις για την Ελλάδα και ταυτόχρονα αυτονόητες για τον δυτικό κόσμο. Δύο υπουργοί Παιδείας έκαναν πραγματικές τομές στο χώρο αυτό: η Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου και η Άννα Διαμαντοπούλου. Κατάργησαν το άσυλο, θέσπισαν τα συμβούλια διοίκησης, δημιούργησαν επιτροπές αξιολόγησης. Έτσι άρχισε να εφαρμόζεται η αξιολόγηση σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα, στην οποία η παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα είχε ήδη προχωρήσει. Αντιθέτως, ο Φίλης, ο Μπαλτάς, ο Γαβρόγλου αυτό που έκαναν και κάνουν είναι να μας γυρίσουν πίσω, εις βάρος της ποιότητας των πανεπιστημίων. Από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έξι ανακοινώσεις για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Λιγότερες απαιτήσεις, λιγότερα μαθήματα, λιγότερα προσόντα. Το νομοσχέδιο, με τις προτεινόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, εγείρει πρόβλημα διαβλητότητας. Δεν πρέπει να περάσει έτσι στη Βουλή. Την ίδια στιγμή έχουμε ένα φοβερό brain drain. Τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Εμείς τους βάλαμε σε αυτή την περιπέτεια και η Ελλάδα χάνει το πλούτος της. Γιατί το πλούτος μιας χώρας είναι η γνώση των παιδιών της. Συνεπώς, πρόκειται για την πλήρη ισοπέδωση της Παιδείας στη χώρα μας.


Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης
Αύριο θα κατέβω με τον Σωτήρη Ζώτο, Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας την περίοδο τη συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, για να συζητήσουμε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης να προχωρήσει η πρωτοβουλία του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου, που είχε προκύψει ύστερα από αρκετές συσκέψεις που είχαμε το 2014 στο Υπουργείο Υγείας, να φτιάξει την μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Ο χώρος της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση. Οφείλουμε να απαλύνουμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός στα νοσοκομεία. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα η Λακωνία θα αποκτήσει μια μονάδα εντατικής θεραπείας που θα βοηθάει στα δύσκολα. Η Υγεία πρέπει να πάει μπροστά.


Η πιθανή μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής από την Σπάρτη
Θεωρώ ότι μια πιθανή μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής από την Σπάρτη θα αποτελούσε μια τραγική εξέλιξη, ένα τραγικό λάθος. Θα λυπηθώ πολύ να φύγει το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα από την Σπάρτη και να πάει αλλού. Με την Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου είμαστε οι πρωτεργάτες της ίδρυσης στην Σπάρτη της δεύτερης Νοσηλευτικής Σχολής στην Ελλάδα. Αυτό η Σπάρτη δεν πρέπει να το χάσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που θα πρέπει να υποδειχθούν ως υπαίτια γι' αυτή τη δυσμενή εξέλιξη. Προσωπικά βάζω πλάτη να μην συμβεί. Οφείλουν να το κάνουν και άλλοι.