ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τη μη καταβολή αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς. Παρασκευή, 7/9/2018






Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ











ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ





















BOΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ






















































ΕΡΩΤΗΣΗ







































Α.Π. 1355/7-9-2018








































7 Σεπτεμβρίου 2018





















Προς























τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό


Θέμα: «Μη καταβολή αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες η θητεία εκατοντάδων επικουρικών γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων και κατ’ επέκτασιν και η λειτουργία εκατοντάδων τμημάτων νοσοκομείων που στηρίζονται σε αυτούς βρίσκονται «στον αέρα». Και αυτό διότι σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οι συμβάσεις των επικουρικών (ιατρών και λοιπού προσωπικού) που υπερβαίνουν το 24μηνο κρίθηκαν μη νόμιμες. Το αποτέλεσμα είναι, σε αρκετούς νομούς της χώρας, τους τελευταίους πέντε μήνες ορισμένοι επίτροποι του Ελεγκτικού να μην εγκρίνουν τις πληρωμές των επικουρικών γιατρών.
Αν και το υπουργείο Υγείας κάλεσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τους επικουρικούς παρά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού, δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, το πρόβλημα συνεχίζεται, δημιουργώντας δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία όπου, η παρουσία των επικουρικών ιατρών είναι καίριας σημασίας για την εξυπηρέτηση των ασθενών.


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για τους επικουρικούς ιατρούς της χώρας, οι οποίοι τους τελευταίους πέντε μήνες δεν έχουν πληρωθεί λόγω μη έγκρισης των ενταλμάτων από ορισμένους επιτρόπους του Ελεγκτικού;

Ο ερωτών Βουλευτής



Λεωνίδας Γρηγοράκος