Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Έδωσα τον Όρκο του Ιπποκράτη και τον τηρώ σε κάθε τομέα της ζωής μου. Η ιατρική δεν είναι μόνο επιστήμη, είναι και στάση ζωής». «Υπήρξα πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σας και θα παραμείνω για όσο μου επιτρέψουν οι δυνάμεις μου»

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Δελτίου Τύπου

18.03.2014 

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Δριβελέγκα, του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μόσχου Κορασίδη,  υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργο Αραμπατζάκη και κ. Ευθύμιο Σαϊτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού κατά την επίσκεψη του στην Αρεόπολη Λακωνίας στις 17 Μαρτίου, από την  συντονιστική επιτροπή ανεξάρτητων μπλόκων Λακωνίας. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος τους ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης.
Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων  που αφορούν στο φορολογικό Νομοσχέδιο για τους αγρότες έχουν ως εξής:

-Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών διατυπώθηκε η άποψη ότι η κείμενη νομοθεσία επιφυλάσσει σαφώς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για αυτούς σε σχέση με τις υπόλοιπες παραγωγικές ομάδες. Η αναμενόμενη  εντός των ημερών εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να αποσαφηνίσει όλες τις λεπτομέρειες. Πρόκειται δε να δοθεί παράταση ενός μήνα για την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων.

-Αναφορικά με την υποχρέωση ή μη κάλυψης όλων ανεξαιρέτως των αγροτών από τον ΕΛΓΑ τονίστηκε από όλους τους παρισταμένους  στην συνάντηση ότι βασική αρχή της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων αποτελεί  η καθολική  κάλυψη από τον ΕΛΓΑ.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος σημείωσε ότι «εντός του 2014 η διοίκηση του ΕΛΓΑ ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο για δικαιότερη κατανομή των εισφορών, επιτάχυνση διαδικασιών πληρωμής αποζημιώσεων και ένταξη στο σύστημα ασφάλισης νέων κινδύνων».

-Στο θέμα των επιδοτήσεων, υπήρξε συναίνεση ότι οι συναρμόδιοι φορείς θα περιφρουρήσουν τους ασθενέστερους οικονομικά,  θέτοντας  ως ασφαλιστικές δικλίδες όρια, όσον αφορά στην φορολόγηση  των επιδοτήσεων.

-Στη φορολόγηση των βοσκοτόπων έγινε διάκριση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών. Επισημάνθηκε ότι δεν γίνεται λόγος για φορολόγηση σε περίπτωση χρήσης  δημόσιων βοσκοτόπων, ενώ οι  ιδιωτικοί βοσκότοποι και εκτάσεις φορολογούνται με κριτήριο την κατοχή με το χαμηλότερο όμως φορολογικό συντελεστή

-Τέλος κατέστη απόλυτα σαφές ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό κι απαγορεύεται δια νόμου η εμπορευματοποίηση του.