ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Επίκαιρη Ερώτηση αναφορικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στο Νομό Λακωνίας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό Λακωνίας»

Κύριε Υπουργέ,

Η εγκληματικότητα και η βία στη χώρα έχουν «χτυπήσει κόκκινο». Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε εξάπλωση αυτών των φαινομένων και στην ελληνική επαρχία.
Στο νομό Λακωνίας, πολύ πρόσφατα, είχαμε διάπραξη σοβαρών εγκληματικών περιστατικών. Κακοποιά στοιχεία σπέρνουν τον φόβο στην ευρύτερη λακωνική περιφέρεια και αναγκάζουν τους πολίτες, ειδικά ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας, να ζουν κλειδαμπαρωμένοι σαν φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια προκειμένου να αποφύγουν βίαιες επιθέσεις. Άλλοι πάλι, νιώθοντας απροστάτευτοι και ευάλωτοι απέναντι σε επιθετικές ενέργειες απειλούν με αυτοδικία.
Οι άοκνες προσπάθειες της ελληνικής αστυνομίας δεν επαρκούν. Το στελεχιακό δυναμικό των αστυνομικών τμημάτων, όσο έμπειρο και ικανό κι αν είναι, παραμένει ανεπαρκές σε αριθμό.
 
Μετά από τα παραπάνω ερωτάσθε:
  1. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας στην ελληνική περιφέρεια;
  2. Προτίθεστε να προβείτε σε ενίσχυση του προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές της Ελλάδος που παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα και συγκεκριμένα στη Λακωνία;


02.04.2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Γρηγοράκος Λεωνίδας