ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από την εκπομπή "Πρωϊνό του Mega"

Στο πρωινό του Mega φιλοξενούμενοι των Οικονομέα-Καμπουράκη με τους συναδέλφους Βουλτεψη, Χουντή και Μαργαριτη.
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ενίσχυση της Αποκέντρωσης, τα προβλήματα και οι προοπτικές της Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο σύσκεψης παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου

Δελτίο τύπου

Ιωάννινα, 19/12/2013,     

Η ενίσχυση της Αποκέντρωσης καθώς και τα προβλήματα και οι προοπτικές της Αυτοδιοίκησης εξετάστηκαν σε σύσκεψη που διοργάνωσαν στα Ιωάννινα την Πέμπτη  (19/12/2013) ,το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη συνεργασία των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου κατατέθηκαν προβληματισμοί και αναπτύχθηκαν προτάσεις για να ξεπεραστούν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής Υπουργός στάθηκε στην ανάγκη θεμελίωσης ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας τόσο του κράτους όσο και της αυτοδιοίκησης που θα προκύψει μέσα από διάλογο και συνεννόηση με  όλους τους εμπλεκόμενους. «Οφείλουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος, να βοηθήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί όρθια, να μην περιορίσει της λειτουργίες της, να αναλάβει νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο σημερινό ζοφερό τοπίο της κρίσης, να αποτελέσει την ελπίδα και την προοπτική για την απασχόληση, την περιφερειακή ανάπτυξη και τον τόπο. Αλλάζοντας την εικόνα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης μπορούμε να αλλάξουμε τη συνολική εικόνα του κράτους. Ο διάλογος και η συνεννόηση με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου είναι προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί το «μέτωπο ευθύνης» που θα εγγυηθεί την επιτυχία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Οφείλουμε να αλλάξουμε ριζικά το κράτος και το παραγωγικό μοντέλο ώστε η Ελλάδα να πετύχει μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη που θα δώσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Για να βγει η Ελλάδα από τη θέση του κράτους –παρία και να επανακτήσει τη διεθνή της αξιοπρέπεια οφείλουμε να συστρατευθούμε σε μια κοινή πορεία. »
Σε ότι αφορά στο θέμα της αξιολόγησης και της κινητικότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο αναπληρωτής Υπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο και κάλεσε τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να ξανασυζητήσουν εφ’ όλης της ύλης όλα τα ζητήματα. «Η αξιολόγηση που έκανε το Υπουργείο έγινε με στοιχεία που έδωσαν οι δήμοι έως τον Ιούνιο κάποια θέλουν επικαιροποίηση» υπογράμμισε και πρόσθεσε «Υπάρχουν ανισότητες και παράλογες καταστάσεις λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη» αυτές θα πρέπει να δούμε και να διορθώσουμε. Η κινητικότητα στους δήμους είναι εθελοντική».  

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης στάθηκε  μεταξύ άλλων στο θέμα της αξιολόγησης υπογραμμίζοντας πως είναι αναγκαία και πρέπει να γίνει χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά με γνώμονα τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και κατέθεσε το παράδειγμα της Αποκεντρωμένης λέγοντας: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είναι μία από τις δύο Αποκεντρωμένες που εφαρμόζεται πιλοτικά η αξιολόγηση των δομών της. Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας προχώρησε έγκαιρα στην αξιολόγηση των δομών της Αποκεντρωμένης  και έστειλε στο Υπουργείο το νέο οργανόγραμμα προκειμένου να μπορεί να είναι αξιολογήσιμος ο κάθε υπάλληλός της και μετρήσιμη η αποτελεσματικότητά του μέσα στη δημόσια Διοίκηση. Ένα οργανόγραμμα που διαρκώς  επικαιροποιείται με βάση την κινητικότητα – διαθεσιμότητα των υπαλλήλων αλλά και τις νέες αρμοδιότητες και υπηρεσίες που της εκχωρούνται».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κ. Ευταξά υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις σχέσεις κράτους και αυτοδιοίκησης λέγοντας: «έτσι όπως συστάθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποτελεί βαθμίδα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ως εκ τούτου μπορεί να συνδυαστεί άριστα με τον επιτελικό χαρακτήρα του κεντρικού κράτους και τη λειτουργία των αιρετών περιφερειακών διοικήσεων αρκεί να μην υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων που τις περισσότερες φορές παράγει γραφειοκρατία και ταλαιπωρεί τον πολίτη ο οποίος για να επιλύσει μια υπόθεσή του θα πρέπει να απευθυνθεί σε περισσότερες από μια υπηρεσίες». Κλείνοντας αναφέρθηκε στον κοινό στόχο όλων των εμπλεκόμενων με τη διοίκηση και την τοπική Αυτοδιοίκηση που όπως είπε «είναι η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ο τελικός αποδέκτης των σημαντικών αλλαγών που συζητάμε και σχεδιάζουμε».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης, Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου οι οποίοι με τη σειρά τους κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ Α΄ & Β΄ και ζήτησαν αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων για να καταστούν περισσότερο λειτουργικοί.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους Δημάρχους οι οποίες απαντήθηκαν από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου εσωτερικών που συνόδευαν τον αναπληρωτή υπουργό.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε σωσίβιο ούτε σκιάχτρο

Τρίτη 17/12/2013

Εφημερίδα "Τα Νέα"

Ούτε σωσίβιο ούτε σκιάχτρο


του Λεωνίδα Γρηγοράκου

Η πρωτοβουλία των 58 για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς ενσαρκώνει και εκφράζει την απαίτηση της πλειονότητας των πολιτών να υπάρξει μια νέα πολιτική έκφραση έξω και πέρα από το νέο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η διαπιστωμένη αυτή ανάγκη καταγράφεται σε όλες τις πολιτικές έρευνες και δημοσκοπήσεις.

Αξιοσημείωτη ήταν και η ανταπόκριση που βρήκε η εκδήλωσή που διοργάνωσε πριν από δεκαπέντε μέρες. Έδειξε ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη μπορεί να έχει κατακερματιστεί, δεν έχασε όμως την ψυχή της. Όλες της οι εκφράσεις, οργανωμένες και μη, είναι παρούσες αναζητώντας εναγωνίως τις πολιτικές εκείνες που θα την ανασυνθέσουν.

Τώρα που γνωρίζουμε ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε, οφείλουμε όλοι μας να εγκαταλείψουμε τις μονομέρειες και τις αυταρέσκειες του παρελθόντος και να εργαστούμε για την επαναθεμελίωση του προοδευτικού χώρου.

Αντιλαμβανόμενο τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις, το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κεντροαριστερών πολιτών χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ηγεμονισμούς και προπαντός χωρίς καμία διάθεση οικειοποίησης και χειραγώγησης τους. Δεν αντιμετωπίζει τους 58 σαν σωσίβιο ούτε σαν σκιάχτρο. Έχοντας αποτιμήσει την πολύχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή, γνωρίζοντας ότι έκανε πολλά για τη χώρα, και αναγνωρίζοντας τα λάθη του, προσέρχεται στο διάλογο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Το μόνο που επιθυμεί είναι  να συμβάλει και αυτό στην αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Δεν επιζητά εξιλέωση ούτε θέλει να κρυφτεί πίσω από την κίνηση των 58, όπως άστοχα ισχυρίζονται  κάποιοι, φίλοι και μη.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει το δικό του ρόλο και λόγο στην ανασυγκρότηση της χώρας. Οφείλει να έχει το δικό του ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση του νέου τοπίου στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς είναι πρωτίστως έργο δικό μας. Οφείλουμε να την υπηρετήσουμε με νέες ιδέες και προτάσεις. Με πρωτοβουλίες και δράσεις. Χωρίς μεμψιμοιρίες και αναστολές.

Οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση -Περιφερειακή, Τοπική- παρέχουν την ευκαιρία να οριοθετήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια και καθαρότητα την πολιτική μας παρουσία, αποδεικνύοντας πως το ΠΑΣΟΚ, παρά τη συρρίκνωση των δυνάμεών του, παραμένει ζώσα δύναμη της Κεντροαριστεράς. Οι πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε σε πολιτικό επίπεδο είναι πολλές και ουσιαστικές.

Η χρονική περίοδος που μεσολαβεί έως τις εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμος πολιτικός χρόνος για να επαναθεμελιώσουμε την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ ως ζωτικού χώρου της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Χρειάζεται σχέδιο, μέθοδος και επιστράτευση του κατάλληλου στελεχιακού δυναμικού. Οι δεξαμενές του κόμματος δεν έχουν στερέψει.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να προβάλουμε στην πρώτη γραμμή στελέχη ικανά αλλά και νέα πρόσωπα άφθαρτα που δεν θα παραπέμπουν στις προηγούμενες πολιτικές μας περιόδους. Το κυβερνητικό μας παρελθόν δεν πρέπει να το ενοχοποιούμε ούτε το απορρίπτουμε. Όμως, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις καινούριες  ανάγκες και απαιτήσεις, οφείλουμε να στηριχθούμε σε νέες δυνάμεις, πολιτικά επαρκείς και ικανές να διαχειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο τα καίρια ζητήματα της χώρας.

Οι Ευρωεκλογές είναι η απαρχή μιας νέας πολιτικής περιόδου για τη χώρα, μετά και την ανακοπή της καθοδικής της πορείας.  Είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν την προσήλωση της χώρας στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, και δυστυχώς ακόμη ατελές και μετέωρο. Ωστόσο ο ευρωπαϊκός είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση, είναι ο μόνος δρόμος που ενέχει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασφυκτιά από τις κυρίαρχες σήμερα συντηρητικές πολιτικές. Αυτές δημιούργησαν την κρίση εμπιστοσύνης. Αυτές όξυναν την αντίθεση Βορρά–Νότου, αυτές ακολούθησαν μια ασύμμετρη και ανισομερή στρατηγική. Οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να κλείσουν την παρένθεση της συντηρητικής αναδίπλωσης της Ευρώπης, αν οι ίδιες πιστέψουν στις δυνάμεις τους, αν επεξεργαστούν ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ευρωζώνη, αν συνδυαστεί επιτέλους η νομισματική ένωση με την οικονομική ενοποίηση.

Τα ζητήματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Επιδίωξή μας, επιθυμία μας, προσδοκία μας είναι στη μάχη των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι παρούσες σε ένα κοινό και ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η πρωτοβουλία των 58 μπορεί να είναι καταλύτης σε αυτή την κατεύθυνση.

Αρκεί να εγκαταλείψουμε τις κοντόφθαλμες πολιτικές και να επιστρατευτούμε όλοι μαζί για την συγκρότηση ενός νέου πλειοψηφικού και πολυδύναμου πολιτικού ρεύματος των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οι δυνάμεις αυτές μπορούν και οφείλουν να αποκτήσουν ένα κοινό βηματισμό. Οι ευρωεκλογές μπορούν να είναι η απαρχή για αλλαγή σελίδας στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 13/12/2013

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στις 11.00 π.μ., στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στον Πειραιά θα διεξαχθεί σύσκεψη με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, προβλήματα, προκλήσεις και προοπτικές».

Στην συνάντηση θα συμμετέχει ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου και την Γενική Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Κακαλής και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι δήμαρχοι των δήμων που υπάγονται στις δύο περιφέρειες.

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει μια συντονισμένη συζήτηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Τρίτη  10/12/2013 

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την ημερίδα που διεξήχθη στην Τρίπολη, σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ετεροχρονίσει στο ραντεβού της με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και της καινοτομίας» Στην ημερίδα που συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Γρηγοράκο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου, Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Νίκος Λυτρίβης, το μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος ΑΕ Νίκος Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς, δήμαρχοι δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Πέραν της συμμετοχής του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο δημαρχείο της Κάτω Αγοράς στην Τρίπολη που στεγάζονται επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών ενάντια στη βία. Ο υπουργός συναντήθηκε με υπαλλήλους και επεσήμανε ότι «κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, αρκεί να κάνει καλά και ευσυνείδητα τη δουλειά του», ενώ εβρισκόμενος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών ενάντια στη βία, ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρόνο, θα δημιουργηθεί και νέα δομή στην Πελοπόννησο, που θα λειτουργήσει στο Δήμο Σπάρτης, τονίζοντας ότι τα Συμβουλευτικά Κέντρα αυτά, στη δύσκολη εποχή που διέρχεται ο τόπος, «είναι αναγκαία και παράγουν πολύ σπουδαίο έργο» Ερωτώμενος για το εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Λάκωνας υπουργός σημείωσε ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια, απαιτείται πρόσθεσε, αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και συμπλήρωσε ότι, όπως έχει υπογραμμίσει πολλάκις ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι. Για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας από τους ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι η αξιολόγηση των δομών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προχωρήσει κανονικά η διαδημοτική κινητικότητα, από την οποία θα προκύψουν 4.000 εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του ίδιου νομού, ενώ σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των δημάρχων είναι πως, μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο, θα φτάσει και ξεπεράσει τις 5.000. Ο υπουργός ξεκαθάρισε σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) πως δεν θα κλείσουν και τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε με έμφαση ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των Δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την ομιλία του Υπουργού Αναπληρωτή στην ημερίδα για την Κοινωνία της Πληροφορίας:
http://www.youtube.com/watch?v=E3CUFszQ6ag 
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών στις δομές του Δήμου Τρίπολης:
http://www.youtube.com/watch?v=zlwlKp8zO5M

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή στην εκπομπή "Ανασκόπηση Σήμερα" του Αction24

Φιλοξενούμενος του Βασίλη Ταλαμάγκα. Στην εκπομπή συμμετέχουν ο Παναγής Κουτουφάς και Λάμπρος Καλαρρύτης. "05/12/2013 Action24".
Συνέντευξη στο "ΒήμαFM"

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης και τον «Καλλικράτη»

Συνέντευξη Λ. Γρηγοράκου

Για τον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών
«Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Πίστευα ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ως στέλεχος της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έκρινε ότι πρέπει να το βάλουμε σε ένα μεγάλο πακέτο που πρέπει να έχει την ποιότητα της δημοκρατίας: να έχει το πολιτικό χρήμα, να συζητήσουμε για τις εθνικές εκλογές και να μην πάμε αποσπασματικά στην αλλαγή του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να ξηλώσουμε, δηλαδή, τον «Καλλικράτη». Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα συζητάμε όλα, αλλά όχι αποσπασματικά. Ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα δεν μπαίνουν μεμονωμένα, αλλά σε ένα πακέτο και γίνεται διαπραγμάτευση. Εγώ το έχω υποστηρίξει (να γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου) και ξέρετε ότι έχω υποστεί και τα επιχείρια συναδέλφων μου και κάποιων από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αλλαγή του νόμου στις τοπικές εκλογές, αλλά και του εκλογικού νόμου στις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, βάζει ένα γενικό πλαίσιο και ένα μεγάλο πακέτο που αφορά στην ποιότητα της δημοκρατίας, τι γίνεται με το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες κτλ.
Και οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν θέλουν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Τι να κάνουμε; Από τη στιγμή που εμείς θέλαμε να γίνει αλλαγή – και εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνει – και το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά πόσον οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα κόμματά τους θα συμφωνήσουν να πάμε σε μια τέτοια πολιτική.»
Για τον «Καλλικράτη» και τις αλλαγές που προωθούνται
«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και είχα τεθεί αναφανδόν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι και ο «Καλλικράτης» πρέπει να αξιολογηθεί και να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση, διότι ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έγιναν όλα καλά και υπήρχαν μεγάλες αδικίες στον «Καλλικράτη» και πίστευα ότι εκεί θα υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης και θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Ξέρετε, όμως, «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Υπάρχει άσπρο-μαύρο. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό και αντιθέτως πιστεύω ότι η γοητεία της πολιτικής είναι ότι με επιχειρήματα μπορεί να έλθει το πάνω-κάτω και να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία και η Ν.Δ. δεν έχουν εκφραστεί τα συλλογικά της όργανα και ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συζήτηση, αλλά το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Ρήγα έκλεισε αυτή τη συζήτηση.»
http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=545453

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Δευτέρα 02/12/2013

Δελτίο Τύπου

Με πρωτοβουλία και παρουσία, του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μεταξύ του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη και του πρόεδρου της ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου «ο Φάρος» Γιώργου Αρώνη.

Θέμα της συνάντησης ήταν προβλήματα που αφορούν την αλιεία και απασχολούν τους αλιείς τόσο της Πελοποννήσου όσο και ολόκληρης της χώρας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες για αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος.


Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Αρχειακό Υλικό από Ερωτήσεις στη Βουλή 2013-2012-2011-2010-2009-2008-2007


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2012
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Νεάπολης Βοιών - Κυθήρων - αντικυθήρων (5/11/2012)
Λειτουργία  ήδη υπάρχοντος αεροδρομίου Λακωνίας (19/10/2012)Τα χρήματα λιμνάζουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Νοσοκομείων αλλά οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ δεν έχουν πληρωθεί αργίες-νυχτερινά του Μαρτίου 2012 (15/10/2012)ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (PDF)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Το Νοσοκομείο ΚΑΤ. Το παγοθραυστικό του Ε.Σ.Υ. σε κίνδυνο
Καρτέλ στα πορτοκάλια στην Πελοπόννησο (7/9/2012)
Κυστική Ίνωση Ενηλίκων. Προβλήματα και Προοπτικές (3/9/2012) Συγχώνευση του Καλλικρατικού δήμου Ελαφονήσου με τον τέως Καποδιστριακό δήμο Βοιών (28/8/2012)
Παράταση αποπληρωμής δανείων πυρόπληκτων 2007 (23/8/2012)
Δυσθεώρητο το κόστος των ιατρικών εξετάσεων PET scan & CyberKnife (ΕΠΙΚΑΙΡΗ - 20/8/2012)

Άδικη εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (2/8/2012)
Καθυστερήσεις και προβλήματα στην υδροδότηση του τέως Δήμου Ζάρακα και του Δημοτικού Διαμερίσματος Κουπιών Δήμου Μονεμβασιάς (30/7/2012)
Σοβαρές ελλείψεις στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο - Σπάρτη, στο τμήμα Λογκανίκο - Άγιος Κων/νος - Βεργαδαίικα - Αγόριανη
Καταστροφικές ενέργειες προώθησης λειτουργίας Σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Λακωνία
Καθυστερήσεις στην ανάρτηση των ολοκληρωμένων και θεωρημένων Δασικών Χαρτών, της εκδίκασης των αντιρρήσεων και των προκαταρκτικών ενεργειών ένταξης στο σχέδιο πόλης των Οικισμών στερούμενων Νόμιμης έγκρισης
Επικίνδυνες Καθυστερήσεις στην παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ Σπάρτης προς το Γ. Ν. Σπάρτης
Αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου της Μονεμβασιάς

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2011
Κατάργηση Νοσοκομείου Μολάων (ΕΠΙΚΑΙΡΗ)
Καθυστερήσεις και Επιπλοκές σε Μετατάξεις Υπαλλήλων ΟΤΑ
Γενναία διετής παράταση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (KOINH)
Λαθρομετανάστες στο Νομό Λακωνίας
Ελονοσία στη Λακωνία
Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τις μεγάλες ζημιές στη Νότια Λακωνία από την χαλαζόπτωση της 20ης Σεπτεμβρίου 2011
Καθαρισμός εκβολών ποταμού Σμύνους Δήμου Αν. Μάνης Λακωνίας
Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο Νομό Λακωνίας
Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Άμεσος κίνδυνος Περιβαλλοντικής καταστροφής από τα ρυπογόνα πλοία που ανεφοδιάζονται στον όρμο Βατίκων Νομού Λακωνίας
Κατάργηση Μαθητικής Εστίας Μολάων
Το Δάσος της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Γιάτρισσας
Φυσικό Αέριο στη Λακωνία
Αποζημιώσεις Αγροτών Νομού Λακωνίας
Αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ Νεάπολης
Άμεση ανάγκη για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ελονοσίας στη Λακωνία
Κατάργηση Καταστήματος Αγροτικής Τράπεζας στις Κροκεές Λακωνίας
Απαξίωση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας
Προώθηση Νομοθετικής Ρύθμισης-Υπαγωγή της Μάνης στο άρθρο 62 του Ν.998/1979
Άδειες χρήσης νερού άρδευσης
Καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στα πλαίσια της κατασκευής του δρόμου Σελλασίας-Σπάρτης
Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛΓΑ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2011
Κατολισθήσεις του οδοστρώματος στην παράκαμψη της περιοχής Παντάνασσας Λακωνίας και κλείσιμο της οδού που ενώνει τη Νεάπολη Βοιών Δήμου Μονεμβασιάς με τον υπόλοιπο Νομό
Πιθανή συγχώνευση, συνδιοίκηση ή κατάργηση του Νοσοκομείου Μολάων
Κατασκευή Οδικού Κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη
Εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2008 στο Νομό Λακωνίας
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Εθνικό πρόβλημα η πολιτική των μεταμοσχεύσεων
Κασσάνδρες κλείνουν το Γενικό Λύκειο Ξηροκαμπίου
Ελλιπής προσβασιμότητα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” κάτω Κηφισιάς
Εθνικό Πρόβλημα η Πολιτική των Μεταμοσχεύσεων
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2010
Φήμες κατάργησης λειτουργίας Δ.Ο.Υ. Σκάλας Λακωνίας
Επαναλειτουργία Οδικού Τμήματος Σελλασίας - Σπάρτης
Πρόταση σύνδεσης θεραπευτικής μονάδας υποκατάστασης με το Γ.Ν Σπάρτης
Επίκαιρη Ερώτηση: Αποσπάσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής στις Αθλητικές Ομοσπονδίες
Νέες άδειες πρακτορείων του ΟΠΑΠ
Πιθανή υποβάθμιση ή κατάργηση του Νοσοκομείου Μολάων ως μοχλός δημιουργίας προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή
Άμεσος κίνδυνος Περιβαλλοντικής καταστροφής από τα ρυπογόνα πλοία που ανεφοδιάζονται στον όρμο Βατίκων Νομού Λακωνίας
Επίκαιρη Ερώτηση: Κρίσιμη στιγμή για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Γυθείου
Διασφάλιση Συλλεκτικών Ιστορικών Κειμηλίων - Όπλων
Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στο Νομό Λακωνίας
Εκκρεμότητες πληρωμών των αγροτών του Νομού Λακωνίας
Γραφειοκρατικές Διαδικασίες ως εμπόδιο σε θέματα του ΟΠΑΔ
Τήρηση των κείμενων διατάξεων για την πρόσληψη των διοριστέων εκπαιδευτικών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008
Νέο Μουσείο Σπάρτης
Αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης προβλήματος αποκομιδής απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου
Επιστροφές Επιδοτήσεων Βιολογικής Γεωργίας έτους 2008
Πιθανές οικονομικές ατασθαλίες στο Δήμο Βοιών Λακωνίας
Αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ
Ενίσχυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δήμου Βοιών
Αεροπυρόσβεση και πιθανή κατάργηση κλιμακίου στο Νομό Λακωνίας
Μη λειτουργία Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΙΟΙ
Δημιουργία Νέου Μουσείου Σπάρτης
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2009
Μεγάλες αποκλίσεις στο αντίτιμο των απαλλοτριώσεων του Οδικού Κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη (περιοχή Κλαδά) του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα
Ανάγκη για άμεσες εργασίες συντήρησης οδικών τμημάτων της Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης-Γύθειο
Σύγχυση στους επαγγελματίες της Περιφέρειας από την Εγκύκλιο 113/24-11-2009 της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε.
Λήψη άμεσων και οριστικών μέτρων για την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γύθειο Λακωνίας
Λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας
Απόκλιση από τις τεχνικές προδιαγραφές του Οδικού Κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα
Υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας στη Λακωνία. Μετακύλιση περιστατικών σε όμορους νομούς
Παύση λειτουργίας γραφείου ΔΕΗ στο Δήμο Βοιών του νομού Λακωνίας
Καταπολέμηση ακρίδων στην ευρύτερη περιοχή των Γουβών του Δήμου Έλους
Επιτάχυνση διαδικασιών για την τήρηση των γενικών υποχρεώσεων του αναδόχου από την κατασκευαστική εταιρία ΝΤΙ-ΕΣ σε έργα στο νομό Λακωνίας
Κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και των υπόλοιπων δημόσιων νοσοκομείων σε δωμάτια για τον έλεγχο και τη θεραπεία της φυματίωσης
Ημιτελή και σπασμωδικά μέτρα που κλυδωνίζουν την κοινωνική ισορροπία και τη μαθητική ειρήνη στα νηπιαγωγεία της Νεάπολης και του Κάμπου του Δήμου Βοιών Λακωνίας
Διασάλευση έννομης τάξεως, προσβολή κύρους θεσμών, παραχάραξη Π.Δ.
Απαράδεκτη καθυστέρηση στη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου σε ασθενείς με υποθυρεοειδισμό
Αναπλήρωση νηπιαγωγού στο νηπιαγωγείο του Κάμπου του Δήμου Βοιών Λακωνίας
Καταβολή του 40% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2008 για τη χυμοποίηση
Ένταξη εσπεριδοειδών του νομού Λακωνίας στο πακέτο των 425 εκ. ευρ
Καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στα πλαίσια της κατασκευής του δρόμου Σελλασίας-Σπάρτης
Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία για τη θεσμοθέτηση και την ενίσχυση εξειδικευμένων ιατρείων και κέντρων κυστικής ίνωσης
Απόσυρση Προεδρικού Διατάγματος που υπονομεύει την εγχώρια παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς
Καταβολή υπόλοιπου επιδότησης στους συκοπαραγωγούς της Λακωνίας
Μέτρα για την αποκατάσταση του οδικού τμήματος της Μακρυνάρας της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Μονεμβασίας
Μέτρα για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας του Δήμου Βοιών
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2008
Ø Πορεία έργου ύδρευσης του Δήμου Ζάρακος και του Δ.Δ. Κουπιών του Δήμου Μολάων του νομού Λακωνίας
Ø Τακτική επιχορήγηση για τα Ποδοσφαιρικά Σωματεία Λακωνίας περιόδου 2006-2007
Ø Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου στη Μάνη
Ø Επίλυση εργασιακού προβλήματος εποχικών πυροσβεστών
Ø Αναγραφή χώρας προέλευσης στις συσκευασίες παρθένου και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου
Ø Μέτρα για την ενίσχυση του έργου του ΕΚΑΒ
Ø Λήψη μέτρων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Βρονταμά Λακωνίας
Ø Ενεργοποίηση διάταξης για τις προσλήψεις τροφίμων βρεφοκομείων και ορφανοτροφείων
Ø Σε αδιέξοδο το Γ.Ν.Α."«Ευαγγελισμός"
Ø Διεθνές Μεταμοσχευτικό Κέντρο
Ø Επιλεκτικές προκηρύξεις για θέσεις στο Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΗΜΜΑΤΑΣ»
Ø Διαιώνιση προβλημάτων λειτουργίας του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας- Παράρτημα Σπάρτης
Ø Λήψη μέτρων για την άμεση και συστηματική αποκομιδή απορριμμάτων στο Γύθειο
Ø Λήψη μέτρων για την προμήθεια σύγχρονων ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων σε δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία
Ø Σύγχυση με εγκύκλιο του Ε.Ο.Τ. για το «Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2008-2009 (Πρόγραμμα Γ΄ Ηλικίας)»
Ø Μέτρα για την επιβίωση των κτηνοτρόφων
Ø Συνέχιση εφαρμογής προγράμματος αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων των Πυρόπληκτων Δήμων του Νομού Λακωνίας
Ø Παραίτηση Διοικητή Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ
Ø Αδιάθετη παραγωγή του λακωνικού ελαιόλαδου
Ø Ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας της Νεάπολης του νομού Λακωνίας
Ø Απώλειες πόρων και ανάπτυξης από το Γ ΚΠΣ - Πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του ΕΣΠΑ
Ø Σχέδια για την εξαγορά των χρεών των νοσοκομείων από ξένους τραπεζικούς οίκους
Ø Μειωμένη παραγωγή εσπεριδοειδών περιόδου 2008-2009 στο Δήμο Έλους
Ø Αποπεράτωση Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ασωπού
Ø Συντήρηση μνημείου Αγίου Νικολάου στα Πάκια Λακωνίας
Ø Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Σπαρτιατών
Ø Υποχρηματοδότηση των δομών του προγράμματος Ψυχαργώς
Ø Μέτρα για τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κορίνθου
Ø Λήξη προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Λήψη μέτρων
Ø Διασφάλιση χρηματοδότησης εφημεριών και αποπληρωμής δεδουλευμένων στους ιατρούς των νοσοκομείων
Ø Δρομολόγια σύνδεσης Κυθήρων με Γύθειο, Νεάπολη, Καλαμάτα, Πειραιά, Κίσσαμο
Ø Επιπλέον παράταση για την έκδοση αδειών λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε εκμεταλλεύσεις βιολογικής κτηνοτροφίας
Ø Κτιριακό πρόβλημα νηπιαγωγείου Μονεμβάσιας
Ø Απλήρωτοι ακόμα οι αγρότες για τις μεγάλες ζημιές στη Λακωνία από την χαλαζόπτωση της 4ης Νοεμβρίου 2007
Ø Στέγαση 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις διδακτηρίων
Ø Αποκλεισμός μικροεπιχειρηματιών από τις ενισχύσεις εμπορικής δράσης στην Πελοπόννησο
Ø Αντιμετώπιση συνεπειών από την ένταξη του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΑΥΑΠ) στο ΤΕΑΠΑΣΑ
Ø Κάλυψη θέσης ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου στην Ελαφόνησο του νομού Λακωνίας
Ø Γερουλάκειο ίδρυμα και φορολογικό καθεστώς κοινωφελών ιδρυμάτων
Ø Παράνομη αμμοληψία στον Ευρώτα - Περιοχή Δήμου Θεραπνών
Ø Ανησυχία εκφράζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) στο νομό Λακωνίας, σχετικά με την πιθανότητα μη καταβολής αλλά και μείωση των συντάξεών τους
Ø Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α.
Ø Οι βιοκαλλιεργητές του νομού Λακωνίας, ανησυχούν για την περικοπή των επιδοτήσεων στη βιολογική γεωργία του νομού Λακωνίας και όχι μόνο
Ø Στελέχωση της Ε΄ΕΚΠΑ και διεκπεραίωση εκκρεμών ανασκαφών στο νομό Λακωνίας
Ø Πρόσληψη υπαλλήλων για την προστασία των ιστορικών μνημείων του Δήμου Γερονθρών
Ø Εφημερίες εκτός νομοθετικού πλαισίου στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας
Ø Καταγγελίες για έλεγχο της αγοράς και της τιμής του ελαιολάδου από οργανωμένα καρτέλ που κερδοσκοπούν εις βάρος του Έλληνα παραγωγού
Ø Μέτρα για την πάταξη της νοθείας και της ανάδειξης της ποιότητας του ελληνικού ελαιόλαδου
Ø Κερδοσκοπία εις βάρος των Λακώνων αγροτών με εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων
Ø Νομοθετικό πλαίσιο για την εκτέλεση εργασιών εκκένωσης οικιακών αποβλήτων σε δήμους και κοινότητες
Ø Καθυστερεί η αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Ø Απαράδεκτα κέρδη τραπεζών εις βάρος πολιτών
Ø Αυθαίρετη δόμηση στη Μακρόνησο
Ø Επιτάχυνση διαδικασιών για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Μολάων Νομού Λακωνίας
Ø Σήραγγες στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως
Ø Ερωτηματικά για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.). Υποσκάπτεται ο ρόλος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών - Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2007
Ø Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Αγίας Μαύρας-Αγίας Μαρίνας στο Δήμο Πελλάνας
Ø Ολοκλήρωση νομαρχιακού δρόμου διπλής κατεύθυνσης από Βορδόνια προς Λογκανίκο
Ø Επείγουσα ανάγκη για την άρση αδιεξόδου των Νέων Αγροτών των πυρόπληκτων νομών
Ø Υπερβολικό το κόστος της gamma knife χειρουργικής επέμβασης. Ανάγκη ολοκληρωτικής κάλυψής της από τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις σύγκλησης Συμβουλίων Έγκρισης των εξετάσεων
Ø Ισχύον καθεστώς για το αγροτικό πετρέλαιο
Ø Οικονομική ενίσχυση κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών
Ø Μη εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.3320/2005 για την αγορά κατοικίας από υπαλλήλους υπηρεσιών προβληματικών περιοχών λόγω εσφαλμένης ερμηνείας των διατάξεων
Ø Διάθεση 40% των καταβαλλομένων νοσηλείων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς σε Μ.Ε.Θ. και σε Μ.Ε.Ν.
Ø Οφειλόμενα ασφαλισμένων στο ΤΑΥΣΟ (Ταμείο Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων)
Ø Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τις μεγάλες ζημιές στη Λακωνία από την χαλαζόπτωση της 4ης Νοεμβρίου 2007
Ø Άμεση ανάγκη σύστασης της καταργημένης ΔΕ θέσης στο ΚΕΠ του Δήμου Ζάρακος Λακωνίας
Ø Νομικό κενό αναφορικά με τον τρόπο συγκρότησης διεπιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για γνωματεύσεις των Κ.Δ.Α.Υ.
Ø Η παρελκυστική πολιτική της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ από το 2004 έως σήμερα έχει οδηγήσει στην αδικαιολόγητη έλλειψη μόνιμης στέγης για τα αρχαία εκθέματα του μουσείου Σπάρτης
Ø Εκποίηση δημόσιων ακινήτων Δήμου Ασωπού από την Κτηματική Εταιρεία
Ø Παράταση συμβάσεως εργαζομένων στο σπήλαιο Αλεπότρυπα Διρού Λακωνίας
Ø Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Ευρώτα από τη γέφυρα της Σκάλας μέχρι τις εκβολές του
Ø Σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό εμφανίζει το Ενιαίο Λύκειο Γυθείου
Ø Πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών
Ø Εκτεταμένο φαινόμενο δραστικής μείωσης στη χορήγηση υποτροφιών από το ΙΚΥ σε διακριθέντες φοιτητές