ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Τρίτη, 15/1/2019



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019


Ξεκάθαρη η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στον λαϊκισμό της κυβέρνησης
Η χώρα ζει μια ιλαροτραγωδία. Το πολιτικό σκηνικό είναι ένα “χυλός”, χωρίς σταθερότητα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν ξεκάθαρος. Είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι προϋπόθεση για να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών είναι αμέσως μετά να προκηρυχθούν εκλογές. Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολιτικού εμπορίου με ενοικιαζόμενους βουλευτές. Η κατάσταση θυμίζει συνθήκες αποστασίας του 1965. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την πολιτική ζωή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Άστοχη η προσπάθεια ταύτισης του Τσίπρα με την Κεντροαριστερά
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιβάλει την παρουσία του στον χώρο της Κεντροαριστεράς με την κ. Παπακώστα και τον κ. Κουίκ; Η σύγκρουση με την Νέα Δημοκρατία δημιουργεί προβλήματα και στο Κίνημα Αλλαγής, γιατί μας συμπιέζει. Από εκεί και πέρα, εμείς οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, να μην είμαστε αμφίθυμοι. Πρέπει να έχουμε σταθερό πολιτικό λόγο και να έχουμε προτάσεις για την ελληνική κοινωνία, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα καλό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές. Πάντα ήμουν συγκεκριμένος. Όταν είσαι αντιπολίτευση δεν πρέπει να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με όλους τους τρόπους. Δεν ενδιαφέρεται για τον λαό, την οικονομία, την κοινωνία. Την Συνθήκη των Πρεσπών δεν τη θέλει το 70% του λαού. Επιπλέον, οι συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και στην κοινωνία νομίζω ότι θα επισπεύσουν τη διεξαγωγή των εκλογών.