ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Πέμπτη, 3/1/2019



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)


Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Προ των πυλών το τέλος του λαϊκισμού
Η καθύβριση όλων εκείνων που βρίσκονται απέναντι είναι ό,τι πιο φασιστικό υπάρχει στην κοινωνία. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να “καταχεριάζει” ολόκληρη τη Δικαιοσύνη και να μην βγαίνει ούτε ένας δικαστής αλλά ούτε ο ίδιος Πρωθυπουργός ή ο Υπουργός Δικαιοσύνης να την προστατέψει; Δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία; Ο Πρωθυπουργός έχει πολιτικές ευθύνες για τη διατήρηση ενός υπουργού, που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να τον χρησιμοποιήσει σαν προπαγανδιστή του, ας τον πάρει στο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός με τον οποίο κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές το 2015, θα πέσει με μεγάλο κρότο το 2019. Κατά τη δική μου πολιτική εκτίμηση, ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη την απόφασή του.


Απαραίτητη η διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis
Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, είναι μεγάλο. Είναι παγκόσμιο και φαίνεται να έχει την ίδια πορεία με το σκάνδαλο Siemens. Η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στη διαλεύκανση του. Οφείλει να το κάνει αυτό πολύ γρήγορα, γιατί υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν λασπωθεί από αυτή την υπόθεση και πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Αν δεν το κάνει, τότε θα αποδειχθεί ότι η ίδια χειραγωγείται, εργαλειοποιείται. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τη δημοκρατία. Συνεπώς, όλες οι δημοκρατικές, ευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να προχωρήσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε κάτι διαφορετικό, εκτός λαϊκισμού, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν νέους θεσμούς, με μοναδικό μέλημα την προάσπιση της δημοκρατίας.