ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Δευτέρα, 14/1/2019



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019


Σε κενό διακυβέρνησης η χώρα
Είμαι αντιλαϊκιστής και αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μόρφωμα, που λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με την Κεντροαριστερά, επωάζει ακροδεξιά αυγά. Τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην ελληνική πολιτική σκηνή ανήκουν στη σφαίρα των ανεξήγητων, των παράλογων. Μπορούμε να πιστέψουμε την “μαϊμού” εξέλιξη πραγμάτων με τον Καμμένο, που ήταν εξ' αρχής προσυμφωνημένη; Η πολιτική εκτρέπεται σε πρακτικές τζογαδόρων και το δημοκρατικό πολίτευμα διολισθαίνει. Είναι γνωστό ότι για τους ανθρώπους που προέρχονται από παλαιο-κομμουνιστικές ρίζες, η απαξίωση των ισχυόντων θεσμών αποτελεί προτεραιότητα. Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ελαχίστων δυνατοτήτων, που καταφέρνει να επιπλέει διότι βρίσκει πάντα πολιτικά “ρετάλια” να τον στηρίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν υπολογίζουν καθόλου το συμφέρον της χώρας, γιατί θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ η δημοκρατία μας κινδυνεύει. Η χώρα σέρνεται στα τυφλά, έχει εγκλωβιστεί στην μέγγενη μιας ανερμάτιστης κυβέρνησης, που έχει απαξιώσει τους θεσμούς. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι που είναι οι πνευματικοί ταγοί του τόπου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Είναι υποχρέωση της δημοκρατίας να μην δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε χώρο για παιχνίδια. Είναι μια χώρα η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει ανάγκη από άλλα πράγματα. Χρειάζεται να βγει στις αγορές, να προσελκύσει επενδύσεις, να μειώσει την ανεργία, κλπ.

Ανυπόστατες οι φιλοδοξίες του Α. Τσίπρα για την κατάληψη του χώρου της Κεντροαριστεράς
Στην χθεσινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας πήρε όλο το δεξιό μπλοκ του, την κ. Παπακώστα και τον κ. Κουίκ - και πήγε να μιλήσει για την Κεντροαριστερά; Έτσι προσπαθεί να καταβάλει τον χώρο της Κεντροαριστεράς; Με την ανεκδιήγητη κ. Παπακώστα; Ή με τον κ. Παπαχριστόπουλο, με τον οποίο συνυπήρξαμε 25 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στη Νέα Δημοκρατία; Από τη Νέα Δημοκρατία, βέβαια, πήγε στο ΛΑΟΣ και μετά κατέληξε στους ΑΝΕΛ. Και σε λίγο θα βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σ' έναν άνθρωπο που τη μια μέρα είναι στο ΠΑΣΟΚ, μετά στη Νέα Δημοκρατία, στο ΛΑΟΣ, στους ΑΝΕΛ και καταλήγει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τέτοιες διαδρομές είναι πολιτικοί “γυρολόγοι”, χωρίς ιδέες. Το μόνο που τους συνδέει είναι ο λαϊκισμός και οι μεταξύ τους σχέσεις. Το πρώτο πράγμα που κάνουν, για να επιβιώσουν, είναι να απαξιώσουν τα πάντα για να δημιουργούν στην κοινωνία μια αίσθηση ότι όλοι ίδιοι είναι. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από τέτοιους αδίστακτους, κυνικούς ανθρώπους.

Ο μύθος του Τσίπρα και ο ρόλος της αντιπολίτευσης
Ο κ. Τσίπρας τόλμησε να πει ότι το μεγάλο του ατού είναι οι επιδόσεις στην οικονομία. Και δεν βγήκε κανείς να του απαντήσει. Για ποια οικονομία μιλάει, για ποια ατού μιλάει; Είναι ατού η απώλεια του 40% του ΑΕΠ; Είναι ατού η μερική απασχόληση, που στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησής του τείνει να γίνει θεσμός; Είναι ατού το 40% περίπου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα επί της θητείας του να έχει αναγκαστεί να προσχωρήσει στη μερική απασχόληση; Είναι ατού όταν επί της θητείας του το τραπεζικό σύστημα ξεχαρβαλώθηκε, φτάνοντας στο σημείο οι εγχώριες τράπεζες να περάσουν υπό την κηδεμονία ξένων funds και κεφαλαιούχων; Είναι ατού οι επενδύσεις, που είναι ζωτική ανάγκη για την ανάπτυξη της χώρας, να μειώνονται δραστικά στη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης; Είναι ατού τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια να καρκινοβατούν ή να βουλιάζουν; Είναι ατού η χώρα να βρίσκεται σήμερα αποκλεισμένη από τις αγορές; Είναι ατού τα επιτόκια δανεισμού να κυμαίνονται μεταξύ 4,5 και 4,7%; Είναι ατού ο τόπος, η εγχώρια οικονομία, η ελληνική κοινωνία να πελαγοδρομούν, να βιώνουν την αποτελμάτωση; Η πραγματικότητα, η αλήθεια, τα αδιάψευστα γεγονότα - για να θυμηθούμε και τον Φρανσουά Μιτεράν - είναι ξεροκέφαλα, για να μας θυμίζουν την ύπαρξή τους. Δεν γίνεται ο κ. Τσίπρας να εξαπατά άλλο τον λαό. Ο λαϊκισμός του είναι επικίνδυνος και η αντιπολίτευση πρέπει να αντιδράσει.

Τραγικές οι παρεμβάσεις των κυβερνώντων σε καίριους τομείς
Οι κυβερνώντες πήγαν να περάσουν τελευταία στιγμή την τροπολογία για τα εξοπλιστικά και δεν ντρέπονται; Περνάνε νομοθετήματα για να αποτελματώσουν καίριους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Τι να πούμε για την Παιδεία; Εδώ και ένα χρόνο κάνουν αγώνα “ΤΕΙοποίησης” των πανεπιστημίων. Και τι δεν κάνουν για την εξαγορά ψήφων; Περνάνε τροπολογία με την οποία επαναφέρουν τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία πρυτάνεων, καθιστώντας τους “δημοσίους υπαλλήλους”. Επίσης, φέρνουν σε τροπολογία τα νέα κριτήρια διορισμού εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Καμία αντίρρηση. Πρέπει όμως να υπάρχει αξιοκρατία, δεν πρέπει να καταργηθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Δημιουργούν ένα μπάχαλο και δεν μιλάει κανείς. Τραγικά πράγματα.