ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 24/01/2014


Δελτίο Τύπου


Η ένταξη του Λιμανιού του Γυθείου στην κατηγοριοποίηση των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον τουρισμό Κρουαζιέρας δρομολογείται από την αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.


Πρόκειται για αποτέλεσα συντονισμένων ενεργειών του βουλευτή Λακωνίας και Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου. Αρχής γενομένης την 3η Ιανουαρίου με σχετικό έγγραφο του κ. Γρηγοράκου, στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη όσο και με τον Αναπληρωτή κ. Καλαφάτη.
Κομβικής σημασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 μεταξύ του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Γρηγοράκου, κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη.


Ο συνεργάτης του κ. Γρηγοράκου, έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης όλες τις παραμέτρους κάνοντας ειδική αναφορά στις δυνατότητες που θα έχει το λιμάνι του Γυθείου, μετά το πέρας των εργασιών ανακατασκευής του. Οι εργασίες έχουν ανέλθει στα 18 εκατομμύρια ευρώ και μετά το πέρας, θα υπάρχει η δυνατότητα –μεταξύ άλλων- υποδοχής κρουαζιερόπλοιων κι άμεσης επιβίβασης των τουριστών.   


Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτης, δια των συνεργατών του δεσμεύτηκε για την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων -Εσωτερικών και ΠΕΚΑ- ώστε να εντάσσει το λιμάνι του Γυθείου στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό και ειδικότερα για τον τουρισμό κρουαζιέρας.
Τα οφέλη της πράξης αυτής είναι πολύ σημαντικά για την περαιτέρω οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη όχι μόνο του Γυθείου αλλά όλης της Λακωνίας και κατ’ επέκταση της Πελοποννήσου