ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Δραματική μείωση χρηματικού κονδυλίου για το έτος 2015 των Εφημεριών Ιατρών στα Κέντρα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας»


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: «Δραματική μείωση χρηματικού κονδυλίου για το έτος 2015 των Εφημεριών Ιατρών στα Κέντρα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας ».
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμό 14960/25-05-2015 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, προτείνεται στους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, με περικοπή περίπου 35%. Ωστόσο, πρόκειται για εφημερίες των ιατρών που πραγματοποιήθηκαν κανονικά, και κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν, εξολοκλήρου, στους δικαιούχους.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, που «διακινούνται» σε ολόκληρο το νοσοκομειακό χώρο, προτίθεται να εφαρμόσει την συγκεκριμένη περικοπή, στο σύνολο των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
Την ίδια στιγμή οι Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στους οποίους έχει γίνει η γνωστοποίηση, καλούνται από τις Ιατρικές Ενώσεις να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοιου είδους περικοπή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι, ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Σκοπεύει να θέσει, όντως, σε εφαρμογή τις περικοπές στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας, όπως αυτές ζητώνται με βάσει το υπ’ αριθμό 14960/25-05-2015 έγγραφο;
  2. Αν ναι, ποια η ακριβής οικονομική κατάσταση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, η οποία καθιστά επιτακτική μία τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ιατρών;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος