ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή με θέμα «Αεροδιακομιδή Ασθενών»


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Αθήνα, 16 Ιουνίου  2015


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον  Υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουπλή


ΘΕΜΑ: «Αεροδιακομιδή Ασθενών»


Πλησιάζοντας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, το Ε.Σ.Υ και πιο συγκεκριμένα το Ε.Κ.Α.Β βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τον ραγδαία αυξανόμενο όγκο διακομιδών, παρά τις γενναίες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι αύριο 16/06 προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, για την υπασπιστή των δίκαιων αιτημάτων τους.   
Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της περιούσιας κοινωφελών Ιδρυμάτων, όπως το  «Βελέντζιο ίδρυμα Πάρου»  και πιο συγκεκριμένα το ειδικό ασθενοφόρο – αεροπλάνο που διαθέτει το ίδρυμα.
Η προκήρυξη των  πρόωρων εκλογών κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το εν λόγω ίδρυμα.
Όπως τεκμαίρεται από τα στοιχεία του Ε.Κ.Α.Β το κόστος διακομιδής των ασθενών μέσω ιδιωτικών πλωτών σκαφών και των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας από τα νησιά του αιγαίου είναι υπέρογκο, αφού βαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ το Ε.Κ.Α.Β, ενώ παράλληλα  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές  προς την Π.Α συνεχώς αυξάνονται. Επιπλέον, το κόστος των διακομιδών με πλωτά μέσα είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο από το κόστος των αεροδιακομιδών,  καθώς επίσης η μεταφορά των ασθενών  είναι πολύ πιο ασφαλής και ταχύτερη μέσω του ειδικού ασθενοφόρου-αεροσκάφους σε σχέση τα πλωτά σκάφη.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα στο αιγαίο;
  2. Με ποιόν τρόπο σκοπεύει να μειώσει το κόστος των μετακομιδών και να αυξήσει την ασφάλεια των ασθενών;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος