ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη με θέμα «Ολοκλήρωση προκήρυξης θέσεων εργασίας που αφορά καλυπτόμενους από τον Ν. 2643/98 (Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων κλπ)»


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ


Αθήνα, 16 Ιουνίου  2015


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Π. Σκουρλέτη


ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση προκήρυξης που αφορά τον 2643/98»


Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ Β΄ 3408/2014 που δημοσιεύθηκε στις 18/12/2014 από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου προκηρύχθηκαν 536 θέσεις εργασίας στην Αθήνα και 918, συνολικά στην επικράτεια που αφορούν θέσεις εργασίας οι οποίες έχουν εγκριθεί από τον Α.Σ.Ε.Π και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμεύσει τους πόρους για την πλήρωση τους. Η εν λόγω προκήρυξη αφορά τους προστατευόμενους από τον νόμο  2643/98, δηλαδή τρίτεκνους, πολύτεκνους, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων κ.λπ.  Αρμόδιος για την έκδοση της προκήρυξης είναι ο Ο.Α.Ε.Δ, ο οποίος από 29/12/2014 δημοσίευσε τις σχετικές προκήρυξεις. Λόγω της αναστολής της διαδικασίας εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών, η ολοκλήρωση των αιτήσεων και του πρώτου σταδίου της προκήρυξης πραγματοποιήθηκε στις 03/03/2015.
Έκτοτε οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση, από το αρμόδιο Υπουργείο  και τον Ο.Α.Ε.Δ. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότεροί από τρείς μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, ενώ η υποστελέχωση του δημοσίου τομέα, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η ανεργία συνεχώς αυξάνονται.


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εν λόγω διαγωνισμοί;
  2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;
  3. Σκοπεύει η κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι επιτυχόντες να αναλάβουν άμεσα τις υπηρεσίες τους;


Ο Ερωτώντες Βουλευτές
              Λεωνίδας Γρηγοράκος Βασίλης Κεγκέρογλου Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου