ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου για ερώτηση 7 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.
ΤΗΛ: (210)3707798-9
FAX: (210)3707442
e-mail: gr.t.ko.pasok@parliament


                                                       Αθήνα,     22 Ιουνίου 2015


                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι αποκλείει ποιοτικά και πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα από το διαγωνισμό για τους απόρους.


Επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση με το διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για τους Απόρους που προωθούν οι Υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας, ευνοεί τα εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα σε βάρος της Ελληνικής παραγωγής και των πιστοποιημένων προϊόντων.


Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση έχει στη διάθεση της 330 εκατ. ευρώ , που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη και συγκεκριμένα από τον τότε Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την απόφαση CC12014GR05FMOP001 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15/12/214.


Για το έτος 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ. ευρώ αλλά οι Υπουργοί κ. Σταθάκης και κα Φωτίου με την ΚΥΑ 45 φεκ 1137 12-6-2015 προκηρύσσουν προμήθειες μόνο 26 εκατ. ευρώ (14 εκατ. για το 2015 και 12 για το 2016) χωρίς να φαίνεται που πηγαίνουν τα υπόλοιπα με εντελώς απαράδεκτες προδιαγραφές αφού δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ποιότητας (Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κτλ ) που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ελληνική παραγωγή και αποκλείονται προϊόντα που είχαν συμπεριληφθεί σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς που διενεργούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Φέτα Π.Ο.Π., Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. κτλ.


Έτσι, το πιθανότερο είναι να δούμε να διανέμονται στους απόρους αντί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ελληνικής παραγωγής, ελαιόλαδο από τρίτες χώρες και λευκό τυρί αντί για φέτα.


Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς όλης της χώρας οι οποίοι τον περίμεναν εδώ και καιρό προκειμένου να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής.


Όμως αντί για στήριξη αντιμετωπίζουν τον αναίτιο αποκλεισμό τους αφού οι διαγωνισμοί που προβλέπονται αφορούν:

  1. Βασική Υλική συνδρομή (είδη προσωπικής υγιεινής κτλ)
  2. Βρεφικές – παιδικές τροφές
  3. Πουλερικά
  4. Είδη κρεοπωλείου (μοσχάρι και χοιρινό άνευ οστών)
  5. Ελαιόλαδο
  6. Είδη παντοπωλείου ( περιλαμβάνει μόνο το χαρακτηρισμό τυρί – φέτα)
  7. Είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια, λάχανο)