ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου στο ρ/σ Skai 100,3 – Τρίτη, 29.12.2015



Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου στο ρ/σ Skai 100,3 – Τρίτη, 29.12.2015



Σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα
Πολιτικά κόμματα, όπως η Ένωση Κεντρώων, εκμεταλλεύτηκαν την απαξία του πολιτικού συστήματος και μπήκαν στην βουλή. Όμως, ας μην συνεχίσουν να απαξιώνουν με τις δηλώσεις τους τα άλλα πολιτικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, που είναι σοβαρά κόμματα και έχουν προτάσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη συνεργασίας όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Χρειάζεται άμεσα να συσταθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να προσδιοριστεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας. Πρέπει να συμφωνήσουμε στις 10 μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Η χώρα έχει ανάγκη από διαπραγμάτευση, διότι το καλοκαίρι ψηφίστηκε μια συμφωνία «επί τις αρχής» για να μην βγει η χώρα από το ευρώ. Τα μέτρα και οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι αναγκαία, αλλά ο κ. Λεβέντης δεν έχει συμβάλει με προτάσεις για την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, αντίθετα αναφέρεται αοριστολογικά σε μειώσεις μισθών. Αυτό μου θυμίζει τον συνδικαλισμό των φοιτητικών αμφιθεάτρων. Η μόνη αλήθεια είναι η πράξη. Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε σκληρά μέτρα, γνωρίζει ότι πίκρανε τον λαό και για αυτό το λόγο «πληρώσαμε το μάρμαρο». Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την χώρα πάνω από το κόμμα, ενώ ο κ. Τσίπρας κάνει ακριβώς το αντίθετο, επιλέγει να προστατεύσει το κόμμα του.
Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική
Το ασφαλιστικό είναι ένα μείζον εθνικό θέμα. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Είπε «ελάτε να συμφωνήσετε μαζί μου». Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ με την ιδεολογία που τους κατέχει έχουν συνηθίσει να αποφασίζουν και να διατάζουν. Δεν κατάφεραν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα και έφεραν νέα ΠΝΠ στις 24 Δεκεμβρίου. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φέρει 12 ΠΝΠ και ο κ. Τσίπρας έχει φέρει 50. Η τελευταία ΠΝΠ δεν έχει τίποτα το επείγον, το μόνο ρουσφέτια περιέχει. Δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία. Ποια είναι η «πρώτη φορά αριστερά», με έναν ακροδεξιό εταίρο; Να δούμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και εμείς έπειτα θα αποφασίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει δημοσίως το πρόγραμμα του για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το ασφαλιστικό. Όπως έχω ξαναπεί δεν θα ψηφίσω κανένα νομοσχέδιο αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τουλάχιστον 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί η πλειοψηφία να είναι αλακάρτ.
Για την επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές
Η επιβολή φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών άνω των 1000 ευρώ είναι άλλη μια επιπολαιότητα μιας ομάδας ερασιτεχνών. Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για να δουν τις αντιδράσεις. Αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι πολύ απλά οι συναλλασσόμενοι θα επιμερίζουν τα ποσά κάτω από τα 1000 ευρώ. είναι μια παλινωδία όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και η περήφανη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Λένε ότι διαπραγματεύονται. Με ποιόν διαπραγματεύονται, με τον εαυτό τους; Όλα αυτά είναι επιπόλαια. Όταν κάνεις κάτι που δεν το πιστεύεις δεν πρόκειται να το κάνεις καλά.