ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Φ. Παπαθανάσιου και Μ. Μιχελιδάκη. Τρίτη, 15.12.2015



Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Φ. Παπαθανάσιου και Μ. Μιχελιδάκη. Τρίτη, 15.12.2015


Για την Δημόσια Υγεία
Η πολιτική της δημόσιας υγείας έχει συνεχή πτωτική πορεία τα τελευταία δέκα χρόνια. Ήρθε και η κρίση και δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Οι επιταγές της τρόικας και των μνημονίων μείωσαν ακόμα περισσότερο τους προϋπολογισμούς και αυτό δεν είναι καλή εικόνα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα. Πρέπει να γίνει καλύτερη κατανομή των πόρων. Οι πόροι συνεχώς μειώνονται και η κυβέρνηση φέτος μειώνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο κόσμος επειδή δεν έχει χρήματα αναγκάζεται να καταφύγει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό επιβαρύνει τα δημόσια νοσοκομεία. Οι νοσηλευτές σήμερα απεργούν λόγω της μεγάλης αδικίας που συμβαίνει στο επίδομα θέσης των προϊσταμένων.  
Για την πώληση των κόκκινων δανείων σε huge funds και τις αποκρατικοποιήσεις
Μέχρι στιγμής ο νόμος Κατσέλη, δηλαδή ο νόμος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ προστάτευε την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κατάφερε να διαφυλάξει το νομικό δίχτυ προστασίας. Ας μην πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή πλέον προστατεύεται μόλις το 60% των κατοικιών, γιατί υπάρχει και το 40% που δεν προστατεύεται. Είναι πολύ υποκριτική η συμπεριφορά Σπίρτζη. Το ίδιο υποκριτική είναι και η συμπεριφορά του κ. Δρίτσα, που ενώ ήταν πολέμιος των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, τώρα θα τα ιδιωτικοποιήσει με μεγάλη ευκολία. Όποιος διαφωνεί με την πολιτική, αν θέλει να είναι έντιμος,  αποχωρεί από την θέση του υπουργού.


Για την υποκριτική συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών
Κανείς δεν δέχεται ότι το μνημόνιο είναι καλό. Δεν χαίρομαι για τις αλλαγές που έγιναν στην ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα, στην μείωση των μισθών και των συντάξεων και στην αύξηση της ανεργίας. Όλοι έχουμε υποστεί μείωση στην ποιότητα ζωής και την αγοραστική μας δύναμη. Δεν κατηγορώ την κυβέρνηση για τα μέτρα αλλά για την φράση που λένε «Να ντρέπομαι». Για ποιο λόγο να ντρέπομαι; Η παραχώρηση των αεροδρομίων ήταν δικό μας έργο και πρέπει να το ψηφίσουμε. Εμείς έχουμε ψηφίσει τρία μνημόνια, αν το παίξουμε τώρα αντιμνημονιακοί θα είναι ασόβαρο.