ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τον δημοσιογράφο Β. Λυριτζή

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τον δημοσιογράφο Β. Λυριτζή

Για τις εκλογές στην ΝΔ

Η ΝΔ χειρίζεται επικοινωνιακά το αποτέλεσμα των εκλογών. Καθυστέρησε να δημοσιεύσει το αποτέλεσμα και με αυτό τον τρόπο παρέμεινε στο προσκήνιο. Πριν από τις εκλογές η ΝΔ βρισκόταν υπό διάλυση. Το μήνυμα των εκλογών στην ΝΔ είναι πολλαπλό. Πρώτα, δείχνει ότι αν υπάρχει πολιτική βούληση βρίσκεται ο τρόπος και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος κινητοποιήθηκε πίσω από μια συγκεκριμένη αντιπολιτευτική λογική. Τρίτον, οι εκλογές επιβεβαίωσαν ότι η κεντροδεξιά ανασυγκροτείται και αυτό πρέπει η κεντροαριστερά να το αναλύσει και ξεκινήσει την διαδικασία ανασυγκρότησης. Οι εκλογές ήταν νίκη της δημοκρατίας, καθώς ψήφισαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων. Αυτές οι εξελίξεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εμάς, καθώς επιβεβαιώνουν ότι αν δεν ανασυγκροτηθούμε άμεσα θα καταλήξουμε “τσόντες” άλλων κομμάτων.

Αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη αναξιοπιστία στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Απέσυραν το νομοσχέδιο “κακήν κακώς”. Το νομοσχέδιο περιείχε “ξαναζεσταμένη τροφή”. Τα περισσότερα τα είχαμε νομοθετήσει εμείς. Υπήρχαν λίγα άρθρα στα οποία ήμασταν θετικά διακείμενοι. Τα υπόλοιπα άρθρα ήταν “πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα”, καθώς αφορούσαν όλα σχεδόν τα υπουργεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση μας κατηγορούσε για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επειδή περιορίζουν την δημοκρατία. Εμείς φέραμε 12 ΠΝΠ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει 50.

Σχετικά με την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση έχει ανεπάρκεια, ενώ οι υπουργοί της συμπεριφέρονται ερασιτεχνικά. Τα στελέχη της κυβέρνησης δεν πιστεύουν αυτά που καλούνται να εφαρμόσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κ. Δρίτσας που δεν πιστεύει στην αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Τα ίδια και ο κ. Σπίρτζης. Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο είναι μεγάλα και αξεπέραστα. Χωρίς συναίνεση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει καμία πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η συναίνεση δεν είναι αλακάρτ, ούτε σημαίνει συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για το ασφαλιστικό, το μόνο που επιδιώκει είναι να μας κάνει συνενόχους. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσει ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις. Εφόσον δεν υπάρχουν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω ξανά άλλο νομοσχέδιο.