ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Mega και τους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Δ. Τάκη. Κυριακή, 06.12.2015



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Mega και τους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Δ. Τάκη. Κυριακή, 06.12.2015




Αναφορικά με την στάση Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συζήτηση επί του προϋπολογισμού ήταν πολύ ανασφαλής. Μίλησε πενήντα λεπτά. Τόσο πολύ δεν έχει μιλήσει κανένας στο παρελθόν. Ο κ. Τσίπρας φάνηκε πολύ αδύναμος. Η διαχειριστική και η πρωθυπουργική του ανεπάρκεια είναι εμφανής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που μίλησαν κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης ήταν λίγοι. Η τραγωδία του Ελληνικού λαού δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας έχει ανοίξει ζητήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ίδιος μαζί με τον εθνικολαικιστικό του εταίρο. Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» πάει στα βράχια την χώρα. Η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη, όταν πάει να κάνει τα ίδια με αυτά που έκανε ο Χατζηγάκης με τα 500 εκατομμύρια και τώρα καλούμαστε να τα επιστρέψουμε. Δεν γίνεται το πρωί να ζητάς συναίνεση και το βράδυ να καθυβρίζεις. Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να πάει στο οχυρό του, να κλειστεί μέσα και είναι σίγουρο ότι θα χαθεί. Πρέπει να συζητήσει με όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου τα προβλήματα. Να φέρει προτάσεις και αν συμφωνούμε θα τις στηρίξουμε. Αν υπάρξει εθνικός λόγος όπως το καλοκαίρι με το Grexit θα βάλω την χώρα πάνω από το κόμμα.

Σχετικά με την θέση του ΠΑΣΟΚ
Θα είμαι ξεκάθαρος. Εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ ότι ψήφισα και τα τρία μνημόνια. Πιστεύω ότι ήταν ένα αναγκαίο κακό, για αυτό τα ψήφισα. Το καλοκαίρι ψηφίσαμε για μην υπάρχει Grexit.  Είπαμε όμως ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το πακέτο των μέτρων. Ψηφίσαμε στόχους, όχι τον τρόπο. Δεν είχαμε δεσμευτεί για τους εφαρμοστικούς  νόμους. Την διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο την έκανε ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του. Η κυβέρνηση συνεχώς ψεύδεται. Χθες βγήκε ο Υπουργός Υγείας και είπε ότι θα δοθούν αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, όταν η επιχορήγηση των νοσοκομείων έχει μειωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ από 1,86 δις στα 1,45 δις. Εμείς απατεώνες δεν είμαστε. Είχαμε δεσνευτεί με το mail Χαρδούβελη ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην κύρια σύνταξη ούτε ένα ευρώ.
Πάντως δεν αρμόζει στα κόμματα του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας όπως είναι το ΠΑΣΟΚ  και το ΠΟΤΑΜΙ να λειτουργούν ως «τσόντες» στην εκάστοτε ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την σοσιαλδημοκρατία διότι μπορεί να δομηθεί κοινή πορεία με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου.

Για τα νέα μέτρα
Στις 8 Αυγούστου είχα στείλει επιστολή στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και είχα δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα δώσω λευκή επιταγή ούτε υποταγή στον κ. Τσίπρα εάν δεν δεσμευτεί σε συγκεκριμένα ζητήματα. Είχα πει ότι  δεν θα ψηφίσω καμία μείωση στις συντάξεις, ούτε ένα ευρώ, και κάτι ακόμα που είχε συζητηθεί. Δεν θα ψηφίσω καμία αύξηση της φορολογίας των αγροτών.