ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Kontra channel και τον δημοσιογράφο Α. Λιάτσο. Δευτέρα, 21.12.2015

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Kontra channel και τον δημοσιογράφο Α. Λιάτσο. Δευτέρα, 21.12.2015


Για τις εκλογές της Ν.Δ

Και οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρω εκπροσωπούν επάξια τον πολιτικό τους χώρο. Είναι πολιτικοί που μπορούν να ηγηθούν σε ένα μεγάλο κόμμα. Η ΝΔ έδειξε ότι έχει καλά αντανακλαστικά. Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στις 22 Νοεμβρίου είχε χάσει την πολιτική της αξιοπιστία. Το λαϊκίστικο επιχείρημα ότι “εδώ δεν μπορούν να κάνουν εκλογές στο κόμμα τους, θέλουν να κυβερνήσουν” δεν ισχύει τελικά. Οι δύο υποψήφιοι έχουν είκοσι μέρες να προσδιορίσουν με ακρίβεια το πρόγραμμά τους για το κόμμα και τον τρόπο ώστε να προσελκύσουν πίσω τις κοινωνικές ομάδες που έφυγαν.

Αναφορικά με την πολιτική κατάσταση

Όποιο κόμμα καταλαμβάνει την εξουσία χάνει την ταυτότητα του. Το ίδιο έγινε με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην μιλήσουμε για τα Ζάππεια 1,2 και για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τα προγράμματα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις βασίζονται μόνο σε αριθμούς. Οι ευθύνες για την πορεία της χώρας βαρύνουν το πολιτικό σύστημα, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το τραπεζικό σύστημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορείται γιατί είπε “λεφτά υπάρχουν”, τα ίδια είπε και ο Τσίπρας. Κανένας δεν αναφέρεται στο 12 δις της Θεσσαλονίκης και την πενταετία Καραμανλή. Όλοι έχουμε ευθύνες, όπως έχει και το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο συνεχώς ζητούσε παροχές. Όλα τα κόμματα συμμετείχαν στις πελατειακές προσλήψεις, αναλόγως των ποσοστών τους. Όσοι βρίσκονται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, διότι συμμετείχαν στο “φαγοπότι”. Το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης από το 2002 μέχρι το 2009 είναι όσο ένα μνημόνιο.

Σχετικά με την Ελληνική οικονομική κρίση

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για την χώρα. Η εμπειρία μου από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών είναι ότι εμείς δεν είχαμε κανένα “σακούλι με χρήματα” για να μοιράζουμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Μαζέψαμε και νοικοκυρέψαμε την κατάσταση. Ένα άλλο πολιτικό σύστημα δημιούργησε τα ελλείμματα που εμείς έπρεπε να ισοσκελίσουμε. Το 2010 ο Ελληνικός λαός κλήθηκε να “πληρώσει το μάρμαρο”. Η κρίση έχει ακουμπήσει όλους τους Έλληνες. Το μνημόνιο είναι συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Η προηγούμενη κυβέρνηση αν είχε φτάσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 θα είχε βγάλει την χώρα από το μνημόνιο. Αντί αυτού ο Τσίπρας έφερε το τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί πολύ γρήγορα. Εγώ ότι ψήφισα το έκανα για την χώρα. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας βάζει συνέχεια το κόμμα πάνω από την χώρα. Από το 2012 ο κ. Τσίπρας βάζει το κόμμα πάνω από την χώρα, για αυτό φτάσαμε εδώ. Το mail Χαρδούβελη ήταν ΄860 εκατομμύρια, η πρόταση Γιούνγκερ ήταν 8 δις και τελικά ο κ. Τσίπρας έφερε μέτρα 14 δις ευρώ.