ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm. Πέμπτη, 13/12/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 fm, στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου


Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018


Ατυχές το συμβάν με την Άννα Καββαδία
Κανείς δεν πρέπει να μιλά με θυμό και οργή. Χθες όμως, ένας αξιόλογος πολιτικός, ο Κώστας Σκανδαλίδης, είχε ένα διάλογο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Εκείνη την ώρα, σηκώνεται η κ. Καββαδία και λέει: “τι λες βρε γελοίε, αυτά τα έλεγε και ο Βενιζέλος”. Έτσι, παρασύρθηκα από την αθλιότητα της κουβέντας και είπα - “κάτσε κάτω βρε τσόκαρο” - κάτι για το οποίο μετάνιωσα. Στους λαϊκιστές, όμως, δεν πρέπει να απαντάς με λαϊκισμό. Έκανα λάθος. Γι' αυτό, αμέσως μετά, ανακάλεσα τα λεγόμενα μου, και ζήτησα στον Πρόεδρο της Βουλής να διαγραφούν από τα πρακτικά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τελικά αν θέλουμε το Κοινοβούλιο να είναι ο ναός της Δημοκρατίας ή ένας χώρος, όπου ο ένας θα υβρίζει τον άλλον.


Αδίστακτος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδίστακτος Πρωθυπουργός. Καλλιέργησε κλίμα διχασμού από το 2011, κέρδισε τις εκλογές του 2015 και νομίζει ότι με την ίδια συνταγή θα έχει ένα καλό ποσοστό, γύρω στο 20%, στις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο δεξιός Πρωθυπουργός που περάσει από την Ελλάδα. Τοποθετείται πιο δεξιά από τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλάει για αναδιανομή του πλούτου. Το 90% των φόρων το επωμίζεται το 20% των πολιτών. Θέλει να διαλύσει την Ελλάδα του επόμενου Πρωθυπουργού. Το Σκοπιανό θα το “φορτώσει” στον Μητσοτάκη. Η χώρα έχει ανάγκη να κλείσει το “μαύρο παράθυρο” της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί από έναν Πρωθυπουργό, που θέλει να λέγεται αριστερός και είναι ό,τι πιο δεξιό υπάρχει. Χωρίς στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε πρώην Πρωθυπουργούς και Βουλευτές σε εξεταστικές επιτροπές. Να δούμε τι θα κάνουν στην περίπτωση του συμβούλου κ. Πετσίτη, που πιάστηκαν με τη “γίδα στην πλάτη”. Είχα πει ότι θα ήθελα να είχε χυθεί άπλετο φως σε όλες αυτές τις ιστορίες με τους πρώην Πρωθυπουργούς και Υπουργούς πριν πάμε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνει ότι κανένα υγιές κράτος δεν μπορεί να πάει σε εκλογές με πολιτικές, που στερούνται ηθικής.


Αναγκαία η επιστροφή στην κανονικότητα
Η Ελλάδα πάει στα βράχια. Δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Ο Πρωθυπουργός δημιουργεί ένα προεκλογικό κλίμα οικονομικού εκτροχιασμού. Θα πάει σε εκλογές, έχοντας εξασφαλίσει ότι η τσέπη του Έλληνα πολίτη είναι “ζεστή” από το μέρισμα, που μοιράζει. Είναι καταστροφική η πολιτική του. Ένα “ξεκούδουνο” πράγμα είναι το μέρισμα. Ο Πρωθυπουργός λέει ανοησίες, για να πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 20%. Προχθές, με την ομιλία του στη Βουλή, έδειξε ότι είναι σε πανικό. Το μαρτύριο της Ελλάδας θα κλείσει με τις εκλογές. Η πολιτική αλλαγή, που θα γίνει σε λίγους μήνες, ελπίζω να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή θα επιτευχθεί μόνο αν εφαρμοστούν οι νόμοι και λειτουργήσει αποτελεσματικά το κράτος. Σήμερα λειτουργεί μόνο η φιλία, η προσωπική σχέση και το συμφέρον. Ο κ. Τσίπρας θέλει να πάρει τα λεφτά από κάποιους, για να τα δώσει στην εκλογική του πελατεία. Υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτό που κάνει;