ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ). Τετάρτη, 19/12/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Σήμερα” (ΣΚΑΪ)



Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018



Ο κομματάρχης Πρόεδρος της Βουλής
Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής λειτούργησε ως κομματάρχης. Δεν επέτρεψε στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάρκου, να απαντήσει σε αυτά που της καταλόγισε ο Πρωθυπουργός. Συγχρόνως, ο κ. Βούτσης “χαϊδεύει” πάντα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές είμαστε “παραπεταμένα παιδιά”. Είμαι 18 χρόνια βουλευτής και είχα την ευκαιρία να δω πώς συμπεριφέρονταν και οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Βουλής. Συνεπώς, μπορώ να κρίνω.


Προσπάθεια επιβολής “τοξικής” δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία μια “τοξική” δημοκρατία. Μια δημοκρατία η οποία έχει εμπάθεια, μίσος και δεν καταδικάζει εμπράκτως τη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Χθες στη Βουλή η αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων ήταν τόσο έντονη, που φοβάμαι ότι οι εκλογές θα είναι ιδιαίτερα συγκρουσιακές και θα οδηγήσουν στον διχασμό της κοινωνίας. Στις προσεχείς εκλογές θα πορευτώ με σημαία την αντίθεσή μου στον λαϊκισμό. Δεν αντέχω του λαϊκιστές, τους ανθρώπους εκείνους που κάθε μέρα δημιουργούν επεισόδια, για να μπορέσουν να είναι στο προσκήνιο και να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό.


Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Χθες ειπώθηκαν μεγάλα ψέματα στη Βουλή. Ένα από αυτά είναι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια ενώ, στην πράξη, είμαστε αποκλεισμένοι από τις αγορές. Η πραγματικότητα είναι μια: οι υποχρεώσεις της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι 59 δις ευρώ. Η Ελλάδα θα πάρει από το ΑΕΠ 37 δις ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 22 δις θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Συνεπώς, η συνταγή που θα ακολουθηθεί είναι: υπερφορολόγηση, υπερφορολόγηση, υπερφορολόγηση. Η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία αυτοαποκαλείται “αριστερή”, τα έχει βάλει με τη μεσαία τάξη, την “ατμομηχανή” κάθε εθνικής οικονομίας. Στην πραγματικότητα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κοροϊδέψει πάλι τον ελληνικό λαό προς άγρα ψήφων.