ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1 fm. Κυριακή, 16/12/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1 fmκαι τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη


Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018


Χωρίς βάση οι υποτιθέμενες εντάσεις στο Κίνημα Αλλαγής
Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, όπου θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτιά μας. Σήμερα θα παρουσιαστούν τα 2/3 των ψηφοδελτίων, για τα οποία προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα εντάσεων. Σε όλα τα κόμματα μπορεί να υπάρχουν κάποιοι δυσαρεστημένοι. Προχωρούμε όλοι μαζί. Θεωρώ τον κ. Θεοχαρόπουλο καλό «συστατικό» του πολιτικού συστήματος και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και θα εκλεγεί βουλευτής. Το κόμμα μας, ασχέτως των εκτιμήσεων, που έχουν αποτυπωθεί στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, θα πετύχει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Η περιπέτεια της κρίσης στο Κίνημα Αλλαγής έχει τελειώσει. 


Μια τολμηρή αναγνώριση του λάθους  
Σαν γιατρός λέω το εξής: όταν ένας άνθρωπος προκαλείται και προσβάλλεται από αυτά που ακούει, το να αντιδράσει είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Όταν άκουσα «σκάσε ρε γελοίε. Τα ίδια έλεγε και ο Βενιζέλος», που η κ Καββαδία είπε απευθυνόμενη σε ένα πρόσωπο με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, τον Κώστα Σκανδαλίδη την ώρα που είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, έχασα την ψυχραιμία μου και αντέδρασα έτσι. Δεν είχα καμία πρόθεση να αντιπαρατεθώ σε αυτό το επίπεδο με κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, όμως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται με αυτόν τον απαξιωτικό, προσβλητικό και εριστικό τρόπο, και άγγελος να είσαι, δεν μπορείς παρά να αντιδράσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, χάνονται και η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα. Το χειρότερο είναι ότι οδηγούμαστε σε εκρήξεις για τις οποίες, εκ των υστέρων, καταλαβαίνουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Αμέσως μετά το επεισόδιο με την κ. Καββαδία, είχα το θάρρος να αντιληφθώ το λάθος μου και, με παρρησία και τόλμη, απέσυρα τους χαρακτηρισμούς μου. Μάλιστα, παρόντος του Προέδρου της Βουλής, ζήτησα να διαγραφούν οι επίμαχες φράσεις μου από τα πρακτικά της Βουλής.


Άστοχη και σκόπιμη η παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Αναρωτιέμαι πώς θεμελιώνεται η απαίτηση για παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ δεν θεμελιώθηκε για τόσα άλλα, που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια σε χειρότερο βαθμό. Μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Μήπως η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, να συνηγορήσει υπέρ της παραπομπής μου δεν ανταποκρίνεται στην θεσμική του υποχρέωση να επιδείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα; Πιστεύω ότι η υιοθέτηση της πρότασης για παραπομπή μου δεν συνάδει με την θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής. Η μονομερής αντιμετώπιση του επεισοδίου εκ μέρους του, το αποδεικνύει. Αν ήθελε, θα καλούσε και τους δύο βουλευτές. Η κ. Καββαδία ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτά που είπε; Εγώ το έκανα. Γιατί ήθελαν, όμως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά η κ. Καββαδία, να δώσουν συνέχεια σε αυτή την προσωπική αντιπαράθεση; Θεωρώ ότι η επιλογή αυτή είναι σκόπιμη, αποπνέει εμπάθεια, εξυπηρετεί μικροπολιτικές επιδιώξεις, αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων. Και το χειρότερο, με τον τρόπο αυτό στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, φορτίζουν το πολιτικό κλίμα, δημιουργούν πόλωση και οξεία αντιπαράθεση.Η στοχοποίηση μου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργια. Έχει προηγούμενο. Αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με έχει προσωπικά επικρίνει, ζητώντας μάλιστα από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να με αποπέμψει από την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος. Επίσης, πριν λίγους μήνες είχα κάνει ερώτηση και αίτημα για κατάθεση εγγράφων στη Βουλή σχετικά με ένα θέμα, που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία του Γυθείου και ρωτούσα αν επρόκειτο να δημιουργηθεί ένα hotspot στο Γύθειο. Ο αρμόδιος Υπουργός, κ Βίτσας, αντί να μου απαντήσει με τα προβλεπόμενα κοινοβουλευτικά μέσα, έσπευσε να ισχυριστεί, με απαξιωτικό τρόπο για μένα, σε μια εκπομπή στην ΕΡΤ, ότι είναι γνωστές οι ακροδεξιές απόψεις μου για το μεταναστευτικό.  Περιμένω ακόμα να ακούσω ότι έχω μαγευτεί από την ακροδεξιά του Άδωνη Γεωργιάδη. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές επικρίσεις που διατυπώνω για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενοχλούν. 


Αξιοσημείωτη η αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υπόθεση Δούρου
Είναι αξιοσημείωτη η αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν κάλεσα την κ. Δούρου να μας απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία της με τον Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, που είχε συγκροτήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ήταν Υπουργός Άμυνας. Για το συγκεκριμένο αυτό ζήτημα το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί σήμερα αναλυτικό μου άρθρο. Αντί απάντησης, εισέπραξα χυδαίες επιθέσεις σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να δώσουν σαφή και καθαρή απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα δημοσίως. Μάλιστα, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέβαλε αγωγή εις βάρος μου, ζητώντας τη χρηματική αποζημίωση των 260.000 ευρώ. Θεωρώ ότι η ποινικοποίηση του δημόσιου βίου είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολιτικού τσαρλατανισμού. Οι θιασώτες αυτής της πρακτικής είναι συνήθως άνθρωποι απαίδευτοι και πρωτίστως υποκρύπτουν ανομολόγητες επιδιώξεις. Γνωρίζετε γιατί μου έκανε αγωγή η κ. Δούρου; Γιατί της ζητούσα να δώσει σαφείς απαντήσεις για την συνεργασία της με του Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων που είχε συγκροτήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως υπουργός Άμυνας. Να θυμηθούμε ότι Διευθυντής του Ινστιτούτου ήταν ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ο οποίος υπήρξε και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Από το ίδιο Ινστιτούτο πέρασαν ο κ. Βερναρδάκης, ο κ. Χωραφάς και μια πλειάδα άλλων προσώπων. Ρώτησα την κ. Δούρου ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας με το συγκεκριμένο Ινστιτούτο και ποια ήταν η αμοιβή της για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Μ’ ενδιαφέρει αν η μισθοδοσία της γινόταν με θεσμικό τρόπο ή μέσω μυστικών κονδυλίων. Ως βουλευτής, μπορώ να ρωτήσω και να λάβω απαντήσεις; Η Περιφερειάρχης Αττικής είναι δημόσιο πρόσωπο και οφείλει να απαντήσει. Αντί απάντησης, η κ. Δούρου κατέθεσε την εν λόγω αγωγή. Πιστεύω ότι εσκεμμένα αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσα. Το ΠΑΣΟΚ πάντως, ποτέ δεν έστειλε πολιτικούς αντιπάλους στα δικαστήρια, διότι δεν θεωρούσε ότι οι πολιτικές διαφορές πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια. Ποτέ οι Έλληνες Σοσιαλιστές δεν εξέπεσαν στο επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ηγεμονεύσει πολιτικά, με ποινικά μέσα. Θεωρώ ότι ποτέ δεν βγαίνει κάποιος κερδισμένος όταν σκέφτεται και πράττει με αυτόν τον τρόπο.