ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Xfm” 94.3. Τετάρτη, 12/12/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Xfm94.3 και το δημοσιογράφο Νίκο Καραμπάση



Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018



Σε αδιέξοδο η χώρα λόγω διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε στρατηγική ούτε σχεδιασμό. Η αδυναμία της αναδεικνύεται συνεχώς μέσα από συμβάντα, όπως το χθεσινό, όπου ο Ράμα “άρπαξε” τις περιουσίες των Ελλήνων ομογενών. Η διεθνής κοινότητα θα αφήσει μια τέτοια χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ελλάδα κυβερνάται από λαϊκίστικες δυνάμεις και οδεύει προς μια προεκλογική περίοδο ιδιαίτερα διχαστική, η οποία θα έχει αρνητικές συνέπειες για πιθανές επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η Ευρώπη βρίσκεται σε αναστάτωση. Τα μεγάλα κράτη μέλη – η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία – είναι σε αστάθεια. Η κάθε χώρα θα κοιτάξει να διασφαλίσει τη δική της σταθερότητα. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο στις αγορές. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχουν επενδύσεις, οι διεθνείς αξιολογήσεις είναι αρνητικές για τις τράπεζες, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στον “αέρα”, ζούμε από το “μαξιλάρι”. Γι' αυτό θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν εποχές οργής για την Ελλάδα. Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με την επιπολαιότητα που διακρίνει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των πολιτικών της και αυτό δυσχεραίνει και το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Για την επαναφορά στην κανονικότητα πρέπει να έχουμε ένα λειτουργικό κράτος, με νόμους που εφαρμόζονται. Η αντιπολίτευση έχει μάλλον και εκείνη μερίδιο ευθύνης. Κάτι δεν κάνει καλά, καθώς επιτρέπει την παραμονή των τωρινών κυβερνώντων στην εξουσία.


Αναγκαία η εύρεση λύσης για τα αδιέξοδα στον χώρο της Υγείας
Οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα είναι επιθυμητές, εφόσον υπάρχουν χρήματα. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησαν στις προσλήψεις με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των δικών τους στελεχών και ψηφοφόρων. Ο χώρος της Υγείας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Στο τέλος του έτους φεύγουν 3.000 γιατροί. Πριν ένα μήνα κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στο σύστημα αλλά ο υπουργός δεν βρίσκει χρόνο να έρθει να απαντήσει. Επειδή είχα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Υγείας, δεν δέχομαι ότι κάποιος υπουργός, επί ένα μήνα, δεν απαντάει στα ερωτήματα που θέτουν οι συνάδελφοι βουλευτές. Για το θέμα των 1.000 γιατρών από τις δομές του ΠΕΔΥ, που θα αποχωρήσουν από το σύστημα υγείας στις 31 Δεκεμβρίου, κατέθεσε ερώτηση και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Κάτι πρέπει να γίνει. Αυτά τα ζητήματα χρειάζονται συναίνεση. Πρέπει να τα συζητήσουμε.


Η χώρα χρειάζεται νέα αρχή
Ο κ. Τσίπρας, όσο και να θέλει να πλήξει τον μεσαίο χώρο με την λασπολογία που εκτοξεύει προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα τα καταφέρει. Και αυτό γιατί το Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπεί τον πραγματικά μεσαίο χώρο. Ο κ. Τσίπρας, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για δεξιές αντιλήψεις αλλά, με τις πολιτικές που εφαρμόζει, ο ίδιος είναι πιο δεξιός. Το να πηγαίνουμε σε εκλογές με ένα οργανωμένο σχέδιο επαναφοράς στο δημόσιο βίο υποθέσεων, που δεν ακολουθούν τους πολιτικούς αλλά τους δικαστικούς χρόνους, είναι ό,τι πιο απαξιωτικό και φασιστικό υπάρχει στη χώρα. Η αναξιοπιστία του Πρωθυπουργού έχει πιάσει “ταβάνι”. Και τι δεν είπε και τι δεν υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας. Την κατάργηση των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως ηλικίας, την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων, κλπ. Το μεγαλύτερο αδίκημα στη δημοκρατία είναι το ψέμα του Πρωθυπουργού στον λαό του. Φαινόμενα, όπως η υπόθεση Πετσίτη, υπήρχαν και επί των χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Εμείς τα πληρώσαμε ακριβά κι ας στείλαμε ανάλογες περιπτώσεις στη Δικαιοσύνη, για να κάνουμε την αυτοκάθαρσή μας. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα πρόθυρα της “εξαΰλωσης” εξαιτίας τέτοιων ανθρώπων. Ο κ. Τσίπρας, αντί να μαθαίνει από τα δικά μας παθήματα, όλους αυτούς τους πήρε στην αγκαλιά του. Αυτά τα φαινόμενα σηματοδοτούν την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Νόμους έχουμε, από νομιμότητα πάσχουμε. Γι' αυτό, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή.