ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Καλημέρα» στον τ/σ ΣΚΑΪ. Κυριακή, 9/12/2018


Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή «Καλημέρα» στον τ/σ ΣΚΑΪ


Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018


Το ναυάγιο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεννηματά, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περνάει, διότι εμπεριέχει αλλοτριωτικά στοιχεία. Προχθές ήμουν στη Γέρμα, ένα ιστορικό χωριό της Μάνης, που είχε πολλούς Μακεδονομάχους. Ο Νικόλαος Τσοτάκος, γνωστός και ως Καπετάν Γέρμας, μαζί με τον Παύλο Μελά, συνέβαλε στη διατήρηση της Μακεδονίας μας ως ελληνική. Οι Λάκωνες δεν είναι ούτε εθνικιστές ούτε φασίστες, όπως θέλει να τους κατατάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Λάκωνες είναι πατριώτες και η Μάνη έχει δώσει πολλούς πατριώτες στον Μακεδονικό Αγώνα. Ερχόμενος από τη Λακωνία, λέω το εξής: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων. Είμαστε αντίθετοι. Οι συνέπειες της εν λόγω συμφωνίας θα είναι καταστροφικές. Δηλαδή θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε την ονομασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, των επιχειρήσεών μας, των προϊόντων μας; Θα αλλάξουμε την ιστορία μας; Η Παιδεία και η Μακεδονία δεν πρέπει να παραδοθούν. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια περιοχή, η οποία λέγεται «Μακεδονία», αλλά η Μακεδονία ήταν ελληνική από την Αρχαία Ελλάδα και τον Αριστοτέλη και έτσι θα παραμείνει.