ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρασκευή, 21/12/2018




Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Παρασκευή, 21  Δεκεμβρίου 2018


Σε τακτικό καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο γιατρός εντατικολόγος-πνευμονολόγος κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Με γνωστικό  αντικείμενο «Εντατική Θεραπεία – Μηχανική Υποστήριξη της Αναπνοής», κατέλαβε τον τίτλο του Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας.

Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, από τον Πρύτανη κύριο Αθανάσιο Δημόπουλο, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία  της οικογένειάς του και των στενών συνεργατών του.

Μετά την ορκωμοσία ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεξιώθηκε φίλους και γνωστούς στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί, γιατροί, στελέχη του χώρου της Υγείας. Από τον πολιτικό χώρο τον κύριο Γρηγοράκο τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, o πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από τη Νέα Δημοκρατία παρευρέθηκαν οι κύριοι Αθανασίου και Κέλλας.

Απευθυνόμενος ο κ. Γρηγοράκος στους προσκεκλημένους του, υπογράμμισε πως «οι χώροι της πολιτικής και της επιστήμης, για να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και στη χώρα, οφείλουν να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλο με γνώση, με ιδέες, με εμπειρίες».


Από το πολιτικό γραφείο