ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” (KONTRA CHANNEL). Πέμπτη, 6/12/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” (KONTRA CHANNEL)



Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018



Ανάρμοστη η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Η συμπεριφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει ούτε με το ήθος της Ελλάδας ούτε με εκείνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχετικά με την συμπεριφορά του κ. Πολάκη, επειδή είναι συνάδελφος γιατρός, θεωρώ ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα πρέπει να πάρει θέση για τις επιθέσεις που κάνει, με την ανοχή του Πρωθυπουργού, στους γιατρούς αλλά και σε κάθε πολίτη. Είναι θέμα δημοκρατίας και η δημοκρατία οφείλει να προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχονται την κριτική. Θεωρώ ότι τα πολιτικά ζητήματα λύνονται πολιτικά και όχι βάζοντας τη Δικαιοσύνη να παίζει πολιτικά παιχνίδια. Αυτό είναι λάθος για τη δημοκρατία. Έλαβα προχθές μια αγωγή από την κ. Δούρου, με την οποία μου ζητά 260.000 ευρώ. Το καλοκαίρι, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, της έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο της συνεργασίας που είχε με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Αμυντικών Μελετών και Ερευνών. Επίσης, να απαντήσει ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας τους και ποια ήταν η αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Η κ. Δούρου δεν έχει απαντήσει ακόμα στα παραπάνω ερωτήματα. Στις 8 Μαΐου θα πάμε στα δικαστήρια και θα δούμε τι θα γίνει.



Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δομών υγείας της χώρας
Κάποιοι γιατροί των παλαιών δομών του ΙΚΑ, περίπου 1.000 άτομα άνω των 55 ετών, που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του νόμου Γεωργιάδη το 2014, εντάχθηκαν στις δομές ΠΕΔΥ ή σε κάποια νοσοκομεία, διατηρώντας τους παλαιούς μειωμένους μισθούς που προέκυπταν από τη σύμβασή τους με το ΙΚΑ και έχοντας το δικαίωμα να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οφείλω να ομολογήσω, ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το σύστημα υγείας της Ελλάδας για να σταθεί όρθιο. Με τα σημερινά δεδομένα, οι συγκεκριμένοι γιατροί στις 31 Δεκεμβρίου 2018 απολύονται. Συγχρόνως, φεύγουν 2.000 επικουρικοί γιατροί. Εκτός από αυτούς τους γιατρούς, υπάρχουν και εκείνοι, που με την συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν από το σύστημα. Τον Δεκέμβριο του 2014, ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, πέρασα τροπολογία για την παράταση για δύο χρόνια της θητείας των γιατρών, που στα 65 τους θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν. Έτσι καλύφθηκαν τότε οι αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ και αποφεύχθηκε η κατάρρευσή του. Τώρα, το πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν λάβουν κάποια μέτρα, έστω τώρα την τελευταία στιγμή, τότε είναι βέβαιο ότι το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Συνεπώς, η παραμονή σε προσωποπαγείς θέσεις μέχρι την συνταξιοδότηση των 1.000 γιατρών από το τις παλαιές δομές ΙΚΑ, που προανέφερα, είναι απαραίτητη. Είναι εθνική ανάγκη.



Η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τα “ματωμένα” πλεονάσματα των Σαμαρά – Βενιζέλου. Η διαφορά μας με των ΣΥΡΙΖΑ έγκειται και σε αυτό το σημείο. Εμείς στηρίζουμε ό,τι είναι εποικοδομητικό και θετικό για την χώρα και τους πολίτες. Η χώρα δεν μπορεί να προχωράει με επιδοματικές πολιτικές και με μια οικονομία, που δεν είναι σε θέση να στηρίζει τις οποιεσδήποτε παροχές. Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα. Δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Σοβαρές επενδύσεις δεν υπάρχουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Η κυβέρνηση, αντί να κάνει κάτι για τις συνάξεις, που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις με τον νόμο Κατρούγκαλο, θα εφαρμόσει τη μη μείωση των μεγάλων συντάξεων. Για το θέμα των συντάξεων χηρείας και των νέων συντάξεων ούτε κουβέντα. Το έχουμε καταλάβει αυτό; Όλοι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης της οικονομίας της Ελλάδας είναι προβληματισμένοι για την πορεία της χώρας. Η χώρα, για να προχωρήσει ουσιαστικά, χρειάζεται πολιτική ομαλότητα και σαφήνεια στην άσκηση πολιτικής. Χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Χρειάζεται πολιτική συνεννόηση και συναίνεση. Επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπήρχε ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός, με διαύλους επικοινωνίας. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απομονωμένη. Δεν θέλει και δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν. Σε αυτό το θέμα θεωρώ ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τις ευθύνες του. Ίσως να έπρεπε να πει την γνώμη του για ορισμένα θέματα.