ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΕΡΤ3 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 102 fm. Πέμπτη, 2/8/2018


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ ΕΡΤ3 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 102 fm, στη δημοσιογράφο Ασπασία Βούζη



Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018


Για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική
Θα υπάρξουν πολιτικές, κυβερνητικές, προσωπικές και ατομικές ευθύνες. Δεν μπορεί να μην τιμωρηθεί η αμέλεια, όταν έχουν χαθεί τόσες ψυχές. Στις τραγωδίες, μετά την ύβρη, στο τέλος πάντα προκύπτει η κάθαρση. Όσο και να προσπαθήσουν, οι κυβερνώντες δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν αυτό. Χθες στη Βουλή, κάποιοι υπουργοί δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος, είναι θυμωμένος μαζί τους. Θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, που στο παρελθόν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Δεν μπορεί η κ. Δούρου, η οποία παριστάνει τη μικρή Πρωθυπουργό να μην εμφανίζεται πουθενά ενώ είναι μια από τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας. Δεν επιτρέπεται να επιδείξει τόσο κυνισμό ο κ. Τόσκας, λέγοντας ότι ψάχνει αλλά δεν βρίσκει λάθη πουθενά. Με ενόχλησε που, εκείνο το βράδυ, δεν άκουσα από κανέναν έστω έναν παρηγορητικό λόγο.
Όλοι γνωρίζαμε ότι υπήρχαν αυθαίρετα στο Μάτι. Αλλά, όταν προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε τους νόμους, βρίσκαμε απέναντι την παρέα του κ. Φάμελλου, της κ. Δουρου και του κ. Λαφαζάνη. Ήταν απέναντι σε οτιδήποτε προσπαθούσαμε να προχωρήσουμε και να φτιάξουμε. Στο θέμα των δασικών χαρτών είχαμε κάνει μια πολύ σημαντική πρόοδο. Επειδή μιλάμε για παραλήψεις, θέλω να πω ότι προχθές δεν είδα ούτε ένα βυτιοφόρο -όπως επιστρατεύαμε παλαιά-, δεν είδα να φτιάξουν μια αντιπυρική ζώνη, δεν έγινε καμία προσπάθεια. Όλα αυτά, κάποια στιγμή, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν.


Για την πιθανότητα συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα αμιγώς σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα του δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου. Εμείς αυτό θα εκφράσουμε και στις προσεχείς εκλογές. Θεωρώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν σοσιαλδημοκράτες. Το προηγούμενο δεκαήμερο, διάβαζα στις εφημερίδες ότι επειδή ο Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο και θα έστηνε μια μεγάλη φιέστα με συμμετοχή πολιτικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκεφτόταν να κάνει και έναν ανασχηματισμό και ένα άνοιγμα προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι σε δεινή θέση και προσπαθούν να πιαστούν από διάφορες κοινωνικές ομάδες στην Ευρώπη, έστω και αν αυτές είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει τις κυβιστήσεις του αλλά δεν μπορεί. Ήθελε επίσης να κάνει κάποιες μεταγραφές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να εγκλωβίσει κάποιες δυνάμεις, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τον Κουρουμπλή και τους υπόλοιπους πασοκογενείς. Αυτά έχουν τελειώσει. Κανείς δεν πρόκειται να πάει μαζί τους πια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορηθεί από τους Έλληνες πολίτες για όλα όσα συνέβησαν την εποχή που ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας.