ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 fm. Δευτέρα, 6/8/2018



Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 989 fm


Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018


Για τις παραιτήσεις υπευθύνων για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική
Νομίζω ότι δεν έχει γίνει καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των διαθέσιμων μέσων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σχετικά με τις παραιτήσεις των υπευθύνων, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ωστόσο, οι παραιτήσεις αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί δεν έχουν γίνει στην ώρα τους. Νομίζω βέβαια ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διότι το φορτίο που έχουν οι υπεύθυνοι στην πλάτη τους είναι μεγάλο. Ο θάνατος 90 ανθρώπων δεν ξεπερνιέται. Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι η μόνη πράξη σεβασμού προς τους νεκρούς.


Για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμού της Κυβέρνησης και την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικό πρόσωπο που θα πάει να στηρίξει μια κυβέρνηση η οποία αυτή την στιγμή είναι υπό κατάρρευση. Εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή και θέλουν να το “παίξουν” υπουργοί. Πολιτικό μέλλον έχουν μόνο οι άνθρωποι οι οποίοι αναλαμβάνουν ευθύνες. Η πολιτική διαχείριση χωρίς παραιτήσεις και λύσεις, που προσπάθησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας λαϊκίστικες υποσχέσεις είναι ανήκουστη. Είναι και επικίνδυνη. Μήπως έτσι δημιουργείται προηγούμενο; Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς και το μέλλον της χώρας. Πρέπει να φτιάξουμε ένα διαφορετικό, αποτελεσματικό κράτος. Ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, γιατί βλέπει έναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα. Όλοι οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν σ' ένα παλαιό πελατειακό, διεφθαρμένο κράτος. Έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Πολιτεία. Όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια εθνική τραγωδία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, η ανάληψη πολιτικών ευθυνών πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγή πολιτικής. Η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από άλλους. Όλα αυτά που γίνονται είναι άκρως υποκριτικά.