ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ LIVE24, 88.6 fm, στo δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. Πέμπτη, 2/8/2018



Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ LIVE24, 88.6 fm, στo δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή


Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018


Για την απόδοση ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική
Δεν πρέπει κάποιοι να θεμελιώσουν πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτή την τραγωδία, όπως έγινε παλιά. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να εκφράσουμε τη συμπόνια μας και να έχουμε την έννοια της απόδοσης ευθύνης σε υψηλό επίπεδο. Δικαιολογίες για την ταχύτητα του ανέμου και τις κακές καιρικές συνθήκες είναι ό,τι πιο ανήθικο και υποκριτικό υπάρχει. Ζητάω παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης και πρωτίστως του κ. Τσίπρα, διότι ο πρωθυπουργός έχει τις ευθύνες. Στη συνέντευξη τύπου στο υπουργικό συμβούλιο δεν υπήρχε κανένα ίχνος ευθιξίας, μόνο επίδειξη αναισθησίας. Έκανε “πολιτικό ευχέλαιο” χωρίς να προσδιορίσει ή να εξειδικεύσει τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. Για τις πολιτικές ευθύνες έχει μιλήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1949. Πολιτική ευθύνη, στη μεταπολιτική Ελλάδα ανέλαβαν ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Βασίλης Μαγγίνας, που έχουν παραιτηθεί για πολύ πιο ασήμαντα πράγματα σε σχέση με τους θανάτους, που έχουν συμβεί στην Ανατολική Αττική. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Δεν παραιτήθηκε, αλλά πήγε σε εκλογές.


Για τις εκλογές ως μονόδρομος για τη χώρα
Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάει σε εκλογές, για να γλιτώσει η χώρα από εκείνον. Αυτό το λέω γιατί για τον κ. Τσίπρα φταίει το “φαύλο κράτος” της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν αυτός έχει ένα κομμάτι της δεξιάς μαζί του και μας δουλεύει. Για το δικό του “φαύλο κράτος” δε μας μιλάει, που έχει συμμέτοχό του έναν άνθρωπο ο οποίος πήγε στα καμμένα και προκάλεσε όλο τον κόσμο σαν τον Πάγκαλο, που είχε πει «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ο κ. Καμμένος τα έβαλε με τους πολίτες. Αυτό είναι ανήθικο και υποκριτικό. Την ώρα του μεγάλου θυμού, την ώρα που έχουν χαθεί τόσα άτομα, δεν μπορείς να πας εκεί και να κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Ζητάω παραιτήσεις και γι' αυτούς που είναι δίπλα στον κ. Τσίπρα, τον κ. Τζανακόπουλο, τη κ. Δούρου -αυτή η μικρή πρωθυπουργός που δε φαίνεται πουθενά ενώ όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση ήταν παντού στα συλλαλητήρια και δεν μας άφηνε να προχωρήσουμε σε τίποτα. Ο θάνατος από φυσικές καταστροφές είναι μέσα στην ανθρώπινη μοίρα. Η μοίρα με την ομάδα κυνικών του Τζανακόπουλου, της Δούρου, του Ψηνάκη, του Τόσκα είναι στο χέρι μας να μην μας επαναληφθεί. Η κυβέρνηση έδειξε ανεπάρκεια, έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε. Θέλω να μάθω πώς κοιμούνται τα βράδια ο Πρωθυπουργός και όλα αυτά τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη, που η συνείδησή τους είναι βαμμένη με αίμα και κάρβουνο. Γιατί αυτοί πρέπει να μείνουν στο προσκήνιο; Μπορούν να κάνουν ότι έκανε η Πορτογαλίδα Πρωθυπουργός, που παραιτήθηκε γιατί δεν μπορούσε να σηκώσει στην πλάτη της τους θανάτους τόσων ανθρώπων. Υπάρχει διαφορετική κουλτούρα; Οι ευθύνες είναι εγκληματικές.


Για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Λένιν είπε ότι όταν μια αριστερή κυβέρνηση δε διαθέτει ηθική, έρχεται για να σκεπάσει τα σκάνδαλα των προηγούμενων χρόνων. Αυτό κάνουν αυτοί. Εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς. Όταν ένας πολίτης από την αρχαία τραγωδία υποκύπτει σε αυτά τα παραπτώματα, μετά απ’ αυτά προκύπτει η κάθαρση. Γιατί να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ας δούμε πρώτα το αποτέλεσμα, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς κυβέρνηση. Προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει ότι δε θα κυβερνήσω με το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να κάνει ανασχηματισμό, πιστεύω δε θα πάει κανείς μαζί τους γιατί τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικής. Περίμενα μια ειλικρινής συγνώμη απ’ αυτούς που ενεπλάκησαν, γιατί η οργή του λαού είναι δικαιολογημένη.


Για την αναγκαιότητα μιας νέας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει μεταρρυθμιστικές πολιτικές
Θέλω μια κυβέρνηση που θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, για να μπορέσει ο λαός να αισθανθεί ασφαλής. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούριο κράτος, που θα έχει καλές υποδομές και θα προλαμβάνει το κακό. Ένα κράτους με κατάλληλους μηχανισμούς παρέμβασης εκεί όπου υπάρχει κίνδυνος σεισμού, λιμού, καταποντισμού και φωτιάς. Επιβάλλεται να γίνουν μεγάλες τομές στους οργανισμούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία. Το κόμμα μας δε θα είναι πρώτο κόμμα αλλά, αν είναι δεύτερο, έχοντας ένα καλό ποσοστό, θα μπορέσει να επιβάλλει τις απόψεις του και μέρος του προγράμματος του. Διαφορετικά, ας πάμε ξανά σε εκλογές.