ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Τετάρτη, 1/8/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά, στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ»


Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018


Για τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης
Ο κ. Καμμένος, αντί να δείξει κατανόηση και συμπόνια για τους ανθρώπους που χάθηκαν, τα έβαλε με τους πολίτες. Αυτό είναι τρομερό. Αντί να δούμε τις δικές μας ευθύνες, τα βάζουμε με τους πολίτες. Οι ίδιοι παριστάνονται τους αλάνθαστους και κάνουν επίδειξη αναισθησίας. Δεν υπάρχει καμία αποδοχή ευθύνης για τίποτα; Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Οι κυβερνώντες έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου, και τώρα τολμούν να μιλήσουν για συκοφαντίες, παραπλανήσεις, τυμβωρυχίες. Μιλούν αυτοί που έχουν ενοχοποιήσει τους νεκρούς. Δηλαδή όταν πήγε ο κ. Καμμένος εκεί, ενοχοποίησε τους νεκρούς, λέγοντας ότι όλοι μαζί τα κάψαμε. Αυτό εννοούσε. Ο Πρωθυπουργός πήγε εκεί αποστειρωμένος, να μη μπορεί να συναντήσει κανέναν. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει τη λέξη “παραίτηση”. Δεν έχει κατανοήσει ότι όσο πιο γρήγορα οργανώσει την έξοδό του, τόσο καλύτερα θα είναι για τον ίδιο και για τη χώρα.


Για τις διαφορές σχετικά με το παρελθόν στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων
Όταν εμείς πηγαίναμε σε πυρκαγιές, δεν είχαμε πολύ μεγάλες απώλειες ψυχών γιατί κινητοποιούσαμε όλη την κοινωνία. Είχαμε σοβαρούς ανθρώπους, είχαμε πρόγραμμα. Η περιφέρεια, με τον καταπληκτικό περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ήταν παρούσα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Το σύστημα λειτουργούσε. Που ήταν τώρα ο αρχηγός της πυροσβεστικής; Που ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας; Η κ. Δούρου δεν εμφανίζεται πουθενά, είναι άφαντη. Έχουμε να κάνουμε με έναν χαλαρό κρατικό μηχανισμό, με έλλειμμα στην πρόληψη και μηδενική ετοιμότητα. Περίμενα μια ειλικρινή “συγγνώμη” από κάποιον από αυτούς. Με την τεχνολογία που διαθέτουμε, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πάντα. Την τεχνολογία όμως, η κυβέρνηση την χρησιμοποίησε για προπαγάνδα εκείνο το βράδυ, στην σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Πώς άντεχαν άραγε; Πώς τολμούσε ο κ. Τόσκας να πει “Ψάχνω να βρω μεγάλα λάθη και δεν βρίσκω”; Χάθηκαν τόσες ψυχές και δεν υπάρχει λάθος;


Για την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι
Έχουν κατατεθεί ήδη οι πρώτες μηνύσεις για τους θανάτους. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκατό και πάνω θανάτους, μαζί με τη Μάνδρα, και να μην υπάρχει ευθύνη. Ο υπουργός του Τσίπρα, που ήταν σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μας είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι νεαρός. Έτσι συμβούλευε και τον Άκη, που μπήκε φυλακή. Όλο αυτό που συνέβη ανέδειξε την έλλειψη της κυβερνησιμότητας. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να κυβερνούν. Τους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας τους έβαλαν με κομματικά κριτήρια και, απ' ότι φαίνεται, δεν είχαν καμία εμπειρία. Η τραγωδία δεν προέκυψε τυχαία. Έχουν γίνει λάθη. Υπάρχει πολλή υποκρισία. Η βουλευτική ασυλία δεν προστατεύει κανέναν. Η δημοκρατία δεν προστατεύει κανέναν όταν πρόκειται για εγκλήματα. Κανείς από τους εμπλεκόμενους παράγοντες δεν αισθάνθηκε την ανάγκη της παραίτησης; Μια πράξη η οποία θα έδειχνε ότι σέβονται τους νεκρούς και τις οικογένειες τους. Αν θυμάστε, σε παρόμοια περίπτωση, η υπουργός της Πορτογαλίας παραιτήθηκε αμέσως λέγοντας: «Δεν αντέχει η συνείδησή μου αυτούς τους θανάτους». Ρωτάω τους υπεύθυνους αν αντέχουν η συνείδηση και οι ώμοι τους τόσους θανάτους. Που ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, που ήταν η περιφερειάρχης, που ήταν ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας, που βγήκε με περισσό θράσος, λέγοντας ότι οι αγνοούμενοι είναι λίγοι. Αυτός είναι ο σεβασμός στους νεκρούς; Η μνήμη παραμένει ζωντανή.


Για τα αδιέξοδα της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Δεν έχει πρόγραμμα και δεν μπορεί να σταθεί στην κοινωνία. Δεν μπορεί να αντέξει τη λαϊκή οργή. Εμφανίζουν πλαστά έγγραφα στην προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών. Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ομαλά. Τίθεται θέμα δημοκρατικού ελλείμματος. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε χθες συγκεκριμένα ερωτήματα για τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι. Όταν μια κυβέρνηση είναι χωρίς αρετή, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σκεπάσει προηγούμενα εγκλήματα. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο γι' αυτούς που θέλουν να λέγονται αριστεροί. Το κράτος και η κυβέρνηση δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Οι σημερινοί κυβερνώντες προσπαθούν να ξεφύγουν από τα όρια του Συντάγματος και γίνονται επικίνδυνοι. Γι' αυτό πρέπει να φύγουν. Η αλαζονεία που έχει επιδείξει η προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών είναι ό,τι χειρότερο έχουμε βιώσει. Όπως γίνεται στις τραγωδίες, θα χρειαστεί κάθαρση, γιατί η κυβέρνηση έχει πέσει στο παράπτωμα της ύβρεως.