ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 98.9 fm. Πέμπτη, 2/8/2018


Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Alpha 98.9 fm


Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018


Για τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι
Φταίει η ανεπάρκεια και η έλλειψη επαγγελματισμού των ανθρώπων που έχει διαλέξει ο κ. Τσίπρας. Και βέβαια η καταστροφική αντίληψη ότι τα ξέρουν όλα. Είναι αλαζονικοί και δεν υπολογίζουν καθόλου το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Όταν αλλάζεις συχνά τους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας, τα αρνητικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν. Σε τρία χρόνια έχουν αλλάξει τέσσερις αρχηγούς. Έχουν φύγει αξιολογότατα στελέχη. Ο ένας εξ αυτών, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καρατζάς, που τον ήξερα και ήταν ιδιαίτερα μάχιμος, διαφώνησε μαζί τους και παραιτήθηκε. Ή μάλλον τον παραίτησαν, γιατί ανήκει στο πολιτικό χώρο στο οποίο ανήκω και εγώ. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Η Αθήνα είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, η οποία έχει πολλά πεύκα και πολλές φωτιές. Γι' αυτό οι αξιωματικοί πρέπει να είναι έμπειροι. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έκλεισε τη λεωφόρο Μαραθώνος. Εντολή εκκένωσης γιατί δεν δόθηκε; Υπήρχαν κάποια κενά τα οποία η δικαστική εξουσία, εφόσον έχουν γίνει μηνύσεις, θα πρέπει να τα διερευνήσει. Οι χειρισμοί ήταν άκρως ερασιτεχνικοί. Οι υπεύθυνοι δεν ήταν ικανοί να διαχειριστούν μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή θέση διότι, όπως το ξέρουν πολύ καλά και οι συνεργάτες του, όταν οι άνθρωποι βρίσκονταν περικυκλωμένοι από τη φωτιά, οι ίδιοι αναζητούσαν δυνάμεις τις οποίες δεν μπορούσαν να βρουν.


Για την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τη συμμετοχή σε προηγούμενες κυβερνήσεις
Εμείς είχαμε έναν καταπληκτικό περιφερειάρχη και επί ημερών μας δεν έγιναν τέτοια πράγματα. Να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα στα οποία συμμετείχα, βεβαίως. Δηλαδή ναι, να ζητήσω συγγνώμη ότι συμμετείχα στη διαδικασία εισόδου στα μνημόνια, που δεν την ήθελα αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, οπότε την υπηρέτησα. Αλλά τώρα γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Όταν ήμουν στο Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υπουργείο Υγείας, πέθανε κανείς; Σκοτώθηκε κανείς;


Για την επόμενη ημέρα της τραγωδίας
Τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση οφείλουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους και να δούμε τι θα κάνουμε για τα επόμενα χρόνια. Ο Πρωθυπουργός βέβαια μας προσκαλεί να συζητήσουμε μόνο στα δύσκολα. Ας μην ξεχνάμε ότι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν ενημέρωσε κανέναν. Κάνει συνεχώς λάθη, αποκλείοντας την αντιπολίτευση από τις αποφάσεις στα εθνικά θέματα. Στη Βουλή, αυτό το διάστημα, γίνεται ένας διάλογος κουφών. Αυτό είναι πολύ άσχημο για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, για το πολίτευμά μας. Θα πρέπει να μαζέψουμε τα αποκαΐδια μας. Το θέμα των αυθαιρέτων δεν θα λυθεί άμεσα. Τα αυθαίρετα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Μια τέτοια αλλαγή δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θεωρώ λάθος να αποδίδουμε ευθύνες στους πολίτες.


Για τον τρόπο που νομοθετεί η σημερινή κυβέρνηση
Συμμετείχα χθες σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας όπου ήταν “λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα”. Έφτιαξαν σχολές, γραμματείες, ερευνητικά κέντρα με κριτήριο το “ρουσφέτι”. Είμαι 20 χρόνια βουλευτής και σας προκαλώ να πάμε να μετρήσουμε τι έχει γίνει με τις τροπολογίες στα παρελθόν και να δείτε τι γίνεται τώρα, με μεγάλες τροπολογίες πολλών άρθρων, που κατατίθενται τελευταία στιγμή. Ο τρόπος με τον οποίον νομοθετούν οι κυβερνώντες είναι πρωτόγνωρος.


Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Σύμφωνα με το ΔΝΤ και οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα μειωθούν διότι τα έχουμε προσυπογράψει στο μεσοπρόθεσμο. Γι' αυτό εμείς, το ΚΙΝΑΛ, λέμε ότι πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο. Αυτά είναι θέματα που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα θαύματα γίνονται μια φορά. Ο κ. Τσίπρας, και να πάει τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη να τάξει “λαγούς με πετραχήλια”, δεν θα τον πιστέψει κανείς. Όσο γρηγορότερα φύγει, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.