ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Magazino” (ΣΚΑΪ). Παρασκευή, 10/8/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Magazino” (ΣΚΑΪ)


Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018



Για την ποσοτικοποίηση ανάληψης ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική
Ο κ. Σπίρτζης μιλάει τώρα για την ποσοτικοποίηση της ανάληψης των ευθυνών. Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος έχει συνυπάρξει με την παρέα του Άκη Τσοχατζόπουλου και ήταν στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας; Γνωρίζουμε και την πορεία του κ. Σπίρτζη και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος ήταν ένας από εκείνους που επέτρεψαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Μάτι. Επίσης, ως πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Χρήστος Σπίρτζης έδινε οδηγίες για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Από την άλλη, έχουμε τον κ. Βερναρδάκη, που ήταν σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Αν τον ακούει ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ, μην έχει και εκείνος την ίδια τύχη. Ο κ. Βερναρδάκης μας λέει τώρα ότι ο Πρωθυπουργός είναι μόλις 44 ετών. Γιατί δεν έλεγε πριν στον ελληνικό λαό να πάρει πάνω του την ευθύνη αν ψηφίσει έναν άνθρωπο ανώριμο, που δεν ξέρει να διοικήσει τη χώρα;



Για την πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών το φθινόπωρο του 2018
Έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο που από εδώ και στο εξής θα γίνονται συνέχεια λάθη. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο να φύγει. Ακόμα και ανασχηματισμό να κάνει ο κ. Τσίπρας, η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Εξάλλου, έχετε δει κανέναν ανασχηματισμό να πετυχαίνει; Ο πρωθυπουργός, και να μην θελήσει να προκηρύξει εκλογές, θα αναγκαστεί να το κάνει, για να σωθεί. Μόνο έτσι θα μπορέσει να είναι παρών στο επόμενο πολιτικό σκηνικό με ένα σεβαστό ποσοστό. Αν οι εκλογές διεξαχθούν του χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια ήττα παρόμοια με εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 2012.



Για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών αποτελεί απλά μια αλλαγή ονομασίας ενός θεσμού που υπάρχει από το 1995. Η κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια τακτική που ακολούθησε στο παρελθόν όταν μετονόμασε την “τρόικα” σε “θεσμό”. Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Γκόλνταμερ στη θέση του επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της νέας Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, νομίζω ότι τους τεχνοκράτες πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε για εποικοδομητικούς σκοπούς και όχι για να καλύψουμε τα εγκλήματά μας. Αν ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι θα τον χρησιμοποιήσει εφόσον έχει πει τα ίδια πράγματα με εκείνον, τότε η χώρα δεν θα έχει καμία τύχη. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σκύψουν πάνω στα προβλήματα του τόπου και ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του. Ο λαός θα πρέπει να δώσει μια καινούργια εντολή, διότι οι σημερινοί κυβερνώντες δεν μπορούν να διαχειριστούν τίποτα.