ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ενημέρωση” (ΣΚΑΪ). Δευτέρα, 6/8/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στην εκπομπή “Ενημέρωση” (ΣΚΑΪ)


Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018



Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική
Αντί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ο κ. Κοντονής έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζητά μόνο να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά και ηθικά απαξιωμένο και η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Αντί να βγούμε από τα μνημόνια, η καταστροφή στο Μάτι, εκτός από την ανθρώπινη τραγωδία, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Τα γεγονότα είναι καταιγιστικά. Η κυβέρνηση είναι απαξιωμένη και φοβισμένη, έχει “κατεβάσει τα μολύβια” και δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα. Δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος μέσα στο Μαξίμου. Ό,τι και να επιχειρήσει να υποσχεθεί στη ΔΕΘ, ο κόσμος στη βόρεια Ελλάδα είναι τόσο οργισμένος με το θέμα του μακεδονικού, που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Η κυβέρνηση είχε μάθει να λειτουργεί με γνώμονα την αλαζονεία, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει μπει σε μια διαδικασία φθοράς. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή. Το πολιτικό σκηνικό της χώρας πρέπει να αλλάξει άμεσα και αυτό μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές. Η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει περάσει τόσο βαθιά μέσα στην κοινωνία, που ο δρόμος προς της κάλπες είναι μη ανατρέψιμος.



Για τις ευθύνες του Υπουργού Εσωτερικών
Ένας από τους κύριους υπεύθυνους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης. Ο Πρωθυπουργός, αντί να τον αποπέμψει μετά την παραίτηση του κ. Τόσκα, τον αναβάθμισε κιόλας, για να επιχειρήσει την αποσιώπηση της τραγωδίας που έγινε στο Μάτι. Στο παρελθόν, αυτοί οι άνθρωποι μας κουνούσαν το δάκτυλο και μας εμπόδιζαν να κάνουμε τη δουλειά μας, πηγαίνοντας στις περιοχές εκείνες όπου εμείς προσπαθούσαμε να κατεδαφίσουμε ένα αυθαίρετο, για το οποίο υπήρχε τελεσιδικία. Τώρα οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία.



Για το φαινόμενο “Πολάκης”
Το φαινόμενο “Πολάκης” θα μπορούσε να είναι και στη Χρυσή Αυγή. Είναι ένας άνθρωπος που έχει έναν ακραίο κυνισμό και αμοραλισμό. Δεν σέβεται κανέναν. Νομίζω ότι εκτελεί εντολές του ιδίου του Πρωθυπουργού. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα έπρεπε να τον ανεχτεί. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να επιβάλει την άποψή του με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Με κύριο “όπλο” την συκοφαντία προς κάθε κατεύθυνση.



Για την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Βόλο
Νομίζω ότι καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα συμπεριφερόταν έτσι σε κάποιον που έχει σκοτώσει 11 ανθρώπους και δεν έχει πει μια “συγγνώμη”. Φαίνεται να υπάρχουν άλλα παρακλάδια επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της Δύσης έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα. Με την ευκαιρία που δόθηκε στον Κουφοντίνα, φαίνεται ότι η ίδια η κυβέρνηση εκτρέφει άλλα κέντρα της ίδιας περίπου φιλοσοφίας.