ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Ζυγός 100 fm Τρικάλων. Πέμπτη, 13/9/2018



Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Ζυγός 100 fm Τρικάλων



Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018



Τα σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ περί μη μείωσης συντάξεων
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε πρόταση στη Βουλή για τη μη μείωση συντάξεων, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Στη συνέχεια κατέθεσε τροπολογία και η Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, αν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, μπορεί να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα δέχομαι με τίποτα. Είναι “μπαρούφες”, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο κόσμος τρώει σανό. Κάνουν μεγάλο λάθος.


Η συμμετοχή παλαιών στελεχών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου
Το έχω πει πολλές φορές. Η αξιοπρέπεια είναι προσωπική υπόθεση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συμμετέχεις στο Υπουργικό Συμβούλιο στο ίδιο τραπέζι με έναν υπουργό, που στο παρελθόν σου έχει κλείσει την πόρτα του υπουργείου με τούβλα. Συνεπώς, για ποια αξιοπρέπεια μιλάμε;


Αλλαγές στην πολιτική σκηνή του τόπου
Το διακομματικό και διαταξικό κίνημα, που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο χαρακτηρίζεται από το σύνθημα “φύγετε”, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Το συγκεκριμένο κίνημα θα εκφραστεί στις κάλπες και θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια τους κυβερνώντες. Η κοινωνία έχει πάρει τις αποφάσεις της.


Απαξιωμένη η παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η ιδιαίτερα μικρή παρουσία των ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Έλληνα πρωθυπουργού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδεικνύει την πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αυτό διότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο μνημονιακός και δουλικός πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από το πηδάλιο της εξουσίας της χώρας. Ο ίδιος και το κόμμα του δεν είχαν κανένα πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας και γι' αυτό εφάρμοσαν αποκλειστικά το πρόγραμμα του μνημονίου.