ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗ.ΣΥ. Πέμπτη, 13/9/2018



Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με αρ. πρωτ. 1503/13.9.2018, με θέμα την κατασκευή της νέας γέφυρας Ευρώτα Λακωνίας και της παράκαμψης των οικισμών Σκάλας - Βλαχιώτη. Στην ερώτησή του ο βουλευτής κάνει λόγο για τη νευραλγική σημασία υλοποίησης των εν λόγω έργων για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, ενώ  επισημαίνει την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητα της υφιστάμενης μεταλλικής γέφυρας και την ανάγκη ενίσχυσής της.
Αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση, με την οποία παραχωρείται στην κοινοπραξία “Μορέας” η εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών για τα προαναφερθέντα δημόσια έργα, θέτει ερωτήματα που αφορούν στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελέτης, κατασκευής και υλοποίησής τους, την πηγή και το ύψος χρηματοδότησής τους, την λήψη μέτρων για την διασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης στο σημείο της γέφυρας Ευρώτα, τα έργα συντήρησης της γέφυρας και αποφυγής πλημμύρας μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης


Από το πολιτικό γραφείο