ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ερώτηση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής Νεάπολη Λακωνίας λόγω αποχαρακτηρισμού τους από 'δυσπρόσιτα'. Πέμπτη, 13/9/2018





Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Α.Π. 1520/13-9-2018
13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου



Θέμα: «Προβλήματα στα σχολεία της περιοχής Νεάπολη Λακωνίας λόγω αποχαρακτηρισμού τους από 'δυσπρόσιτα'»

Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών των σχολείων της Νεάπολης Λακωνίας, ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της περιοχής από “δυσπρόσιτα” με τις υπ’ αριθμ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 και 133529/ΓΔ4/11-09-2018 υπουργικές αποφάσεις αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως μόνιμη υποστελέχωση τους, απώλεια διδακτικών ωρών και σταδιακή ή πιθανή συγχώνευση-κατάργησή τους.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες για την εξεύρεση λύσης στο εν λόγω πρόβλημα και συγκεκριμένα να μεριμνήσετε για την άμεση επανακατάταξη των σχολείων της Νεάπολης Βοιών στην αξιολογική κατηγορία Ι και την επαναφορά του χαρακτηρισμού ως “δυσπρόσιτα”;



Ο ερωτών Βουλευτής



Λεωνίδας Γρηγοράκος