ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Μετέωρα” 90.3 fm. Παρασκευή, 14/9/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Μετέωρα” 90.3 fm


Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018


Δυνατό ΚΙΝΑΛ για το καλό της χώρας
Το ΚΙΝΑΛ ξεκινά δυνατά για να δώσει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να βγούμε από τα αδιέξοδα της χώρας με ισχυρή ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, τολμώντας να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Μόνο εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και πολιτικές μπορούμε να δώσουμε μια νέα ελπίδα στον κόσμο. Πρέπει να πάμε απέναντι σ' εκείνους που επιβουλεύονται την τύχη της χώρας με παλαιές συνταγές. Και επειδή η μοναδική αλήθεια είναι οι πράξεις, οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε προγραμματίσει ούτως ώστε να ξαναβρούμε το μεγάλο μερίδιο του πληθυσμού, που μας γύρισε την πλάτη την τελευταία δεκαετία. Πρέπει να δούμε τι μας πήγε τόσο μακριά και χάθηκε η αύρα του κόμματος, που έκανε τις μεγαλύτερες τομές στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.


Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΚΙΝΑΛ
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η παρουσία νέων ανθρώπων. Για να δώσουμε σωστά τη μάχη είναι απαραίτητος ο συνδυασμός της νιότης – που δεν φοβάται τίποτα και διαθέτει πνευματικές δυνάμεις προσαρμοσμένες στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη εποχή – με την εμπειρία και τη “σοφία” των μεγαλύτερων. Θεωρώ ότι το ΚΙΝΑΛ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μεγάλα ποσοστά, εφόσον πάει καθαρό στην κοινωνία. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα λάθη μας. Εξάλλου, πληρώσαμε δυσανάλογα αυτά τα λάθη. Εμείς κάναμε την αυτοκάθαρσή μας και δεν λαϊκίσαμε ποτέ. Ο λαϊκισμός καταστρέφει ό, τι ηθικό και αξιόλογο υπάρχει. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με στελέχη όπως η κ. Παπακώστα, η κ. Ζορμπά ή η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Αυτά τα στελέχη έχουν ελάχιστη απήχηση στην κοινωνία. Ο αγώνας της μνήμης με τη λήθη είναι αγώνας για την εξουσία, όπως έλεγε και ο Μίλαν Κούντερα. Αυτά τα άτομα φαίνεται ότι έχουν μια βουλιμική σχέση με την εξουσία. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια στελέχη. Το ΚΙΝΑΛ κάνει μια καινούργια αρχή.


Κυβέρνηση με καθεστωτικές αντιλήψεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση με καθεστωτικές αντιλήψεις. Είναι δυνατόν να ξεκινήσουν ξανά να ασχολούνται με τα οικονομικά των κομμάτων, εξαιρώντας τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαδικασία; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το 2010 ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Καλό είναι να το θυμόμαστε. Εγώ θέλω να ελεγχθούν όλα. Εξάλλου είμαστε το μοναδικό κόμμα που με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Έχουμε εξερευνήσει τα οικονομικά του κόμματός μας από ορκωτούς λογιστές και τα πορίσματα τα έστειλε ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει εξεταστικές επιτροπές στην Βουλή και να εξαιρεί δικά του στελέχη. Δεν μπορεί να μην έχουν ευθύνη για τίποτα κακό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Κυβερνάνε τέσσερα χρόνια και πάντα ήταν δίπλα στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με πείθει για την εντιμότητά του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιος εκφραστής της Ψευδοαριστεράς
Στην Ελλάδα το να ανήκει κανείς στην Αριστερά είναι τιμητικό. Στη δική τους περίπτωση, πίσω από την αριστεροσύνη δεν υπάρχει τίποτα. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ψευδοαριστεράς που ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μίσος προς την μεσαία τάξη. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξηγεί ότι δεν επέβαλαν οι ίδιοι στην Ελλάδα την υψηλή φορολογία αλλά τη μείωση των δαπανών. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή, θέλοντας να διαλύσει τη μεσαία τάξη. Δημιούργησαν ομάδες πληθυσμού, που να είναι εξαρτώμενες από τα επιδόματα για ψηφοθηρικούς σκοπούς και μόνο. Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να φέρουν πίσω στην χώρα τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό. Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λεφτά σε λογαριασμούς του εξωτερικού και κουνάνε το χέρι της ηθικής. Ο Λένιν έλεγε ότι η Αριστερά χωρίς ηθική είναι μια ψευδοαριστερά που απλά συγκαλύπτει τις απάτες των άλλων.


Ανοίγματα προεκλογικού χαρακτήρα χωρίς αντίκρισμα
Με την παρουσία παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Οι κινήσεις του πρωθυπουργού δεν έχουν κανένα αντίκρισμα διότι επισκιάστηκαν από την ανυπαρξία αυτών των προσώπων που κάποια στιγμή νόμιζε ότι μπορούν να του προσφέρουν κάτι. Ο ίδιος πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και ήταν πολωτικός, ήταν διχαστικός. Νόμιζε ότι όλοι εκεί είναι Παπαδημούληδες και Κούλογλου. Αντ' αυτού, του υπενθύμισαν ότι με τη βοήθεια του Βαρουφάκη έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια το πρώτο εξάμηνο του 2015, ζημιώνοντάς τη βαρύτατα, κι ότι η περίπτωσή του είναι μοντέλο ακαδημαϊκής μελέτης του λαϊκισμού. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κ. Τσίπρα.


Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ: οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος
Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό που είχε κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να προτάξει τις μεταρρυθμίσεις στο κόμμα του, έχει ταυτιστεί με τον σκληρό πυρήνα της Δεξιάς, με τις βαρονίες και τις οικογενειοκρατίες. Γι' αυτό η κοινωνία έχει αρχίσει πλέον να αμφισβητεί το μεταρρυθμιστικό του προφίλ. Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Τσίπρα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δίπολο με στόχο να εξαφανίσουν εμάς. Ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από το διχασμό που προτάσσουν. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η ιστορική αδικία που υπέστη το κίνημά μας κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί. Ο ωμός και αδίστακτος λαϊκισμός δεν μπορεί να δώσει ελπίδα για το μέλλον. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να κάνει την αποτίμηση. Και πιστεύω ότι ο κόσμος θα παραμείνει στον κεντρώο χώρο, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο πιο φιλοαμερικανός πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα μας μετά την Μεταπολίτευση, θα προκηρύξει εκλογές για τον Ιανουάριο 2019. Για να “φορτώσει” στη Νέα Δημοκρατία το Σκοπιανό.