ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον τηλεοπτικό σταθμό “ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ”. Δευτέρα, 29/10/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον τηλεοπτικό σταθμό “ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ”


Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018


Το φονικό γεγονός στην Αλβανία
Το φονικό γεγονός στην Αλβανία είναι πολύ λυπηρό και μου θυμίζει τις ημέρες της Κύπρου με τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού. Εκεί τουλάχιστον δεν είχαμε την προκλητικότητα των δηλώσεων από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων ή της Τουρκίας. Εδώ, αντί να διατάξει έρευνα, με τις δηλώσεις του, ο Αλβανός Πρωθυπουργός ρίχνει λάδι στην φωτιά. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε μια πολιτική ήπιων τόνων, γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε σε αντιπαλότητα με την Αλβανία. Πρέπει και η Αλβανία να αναγνωρίσει, όμως, ότι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της συντηρείται από την Ελλάδα. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να επιμείνει στην προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας.



Ντροπιαστικό το περιστατικό με τον μαθητή και τον αστυνομικό στο γραφείο Γαβρόγλου
Αυτές είναι ακραίες καταστάσεις. Η αντίδραση του υψηλόβαθμου αστυνομικού ήταν σωστή και αποδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Περίμενα όμως στη συνέχεια την αντίδραση της Αστυνομίας. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην ανοχή της κυβέρνησης, στην ανομία και στα γκέτο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Υπουργός θεωρεί ότι οι ίδιοι οι μαθητές, όπως και οι φοιτητές, πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Δεν μπορεί μόνη της η πανεπιστημιακή κοινότητα να εξασφαλίσει την φύλαξη των πανεπιστημίων. Η Πολιτεία οφείλει να πάρει τα μέτρα της, ώστε να υπάρχει ηρεμία στο χώρο των πανεπιστημίων και να μπορέσουν οι φοιτητές να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.