ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο. Τετάρτη, 31/10/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ Fly Radio 89,7 fm και το δημοσιογράφο Χάρη Βασιλάκο


Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Μικροπολιτική του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή του Συντάγματος
Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά την αναθεώρηση του Συντάγματος εντάσσεται στο πλαίσιο της μικροπολιτικής που ίδιος ασκεί. Από την αρχή η κυβέρνηση διαπράττει μια πονηρή, πολιτική απρέπεια. Καλεί σε συζήτηση τους κ.κ. Θεοχαρόπουλο και Παπανδρέου, ως αρχηγούς κομμάτων, ενώ καλεί συγχρόνως την κ. Γεννηματά, ως αρχηγό του ΚΙΝΑΛ. Καλεί τον κ. Νικολόπουλο και την κ. Παπακώστα. Γιατί δεν καλεί και τον κ. Λαφαζάνη, την Χρυσή Αυγή, τον Ρουβίκωνα; Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης της Δημοκρατίας, που μας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία του Πολιτεύματος. Όταν το εργαλειοποιούμε, τότε το ευτελίζουμε. Περίμενα κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση της Αριστεράς και έναν Πρωθυπουργό, που θέλει να είναι καινοτόμος. Το Σύνταγμα αλλάζει όταν το επιτάσσει ένας συγκεκριμένος κοινωνικός, πολιτικός, διεθνής λόγος. Οι προτεινόμενες από τον κ. Τσίπρα αλλαγές τι το εκσυγχρονιστικό ή μεταρρυθμιστικό προσφέρουν για την βελτίωση της Δημοκρατίας; Ο ίδιος μάλλον δεν έχει καταλάβει το νόημα της αλλαγής του Συντάγματος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η αντιπολίτευση έριξε την πρόταση του κ. Τσίπρα στο κενό.


Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας
Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, όμως, θέλω να γνωρίσω τους όρους. Η Εκκλησία έχει παίξει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση του ελληνισμού. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θέλω όμως να μείνει “στα του οίκου” της και να μην έχει ρόλο και λόγο στην πολιτική και στη διοίκηση της χώρας. Ομοίως, η πολιτική δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα θέματα της Εκκλησίας.


Ανεπίτρεπτο το βέτο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Το βέτο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι ανεπίτρεπτο. Ας κοιτάξουμε μόνο το παράδειγμα της Κύπρου, μιας μικρής χώρας, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της από την ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, πέρσι εισέπραξε 1 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα με τόσο μεγάλο πλούτο σε όλες τις επιστήμες και ιδιαίτερα στον αρχαίο ελληνικό και βυζαντινό πολιτισμό, δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσα από μη κρατικά πανεπιστήμια, για τις οποίες θα έρχονταν φοιτητές από όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να έχουμε προστιθέμενη αξία πάνω από 5 δις ευρώ.


Καίριος ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές
Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, για την Πελοπόννησο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημα από την παράταξή μας. Επειδή δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση και θέλω να είμαι ξεκάθαρος στις σχέσεις μου με τη Λακωνία και την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν θέλω να πω κάτι περαιτέρω. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει την λαϊκή ετυμηγορία ή να επιβάλει κάτι στον λαό. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά ισχυρή εντολή για να μπορεί να εφαρμόσει της προτάσεις, που έχει διατυπώσει. Ο χώρος του κέντρου είναι ο χώρος των ισορροπιών, που μπορεί να διασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Οι συμφωνίες, που έχει υπογράψει ο Τσίπρας και κρατάνε δέσμια την Ελλάδα μέχρι το 2060, πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν.


Η πολιτική της προχειρότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Η μόνη πολιτική που ξέρει και ασκεί η κυβέρνηση είναι η πολιτική της προχειρότητας. Δόγμα της είναι “ό,τι φανεί του Λωλοστεφανή”. Δεν υπάρχει στρατηγική. Στο χρονικό διάστημα που κυβερνά τη χώρα δεν υπήρξε καμία σοβαρή επένδυση. Η “Coca Cola” έφυγε, προχθές έφυγαν και η τσιμεντοβιομηχανία “Τιτάν”. Πού και πώς θα βρεθούν λεφτά για τις συντάξεις χωρίς ανάπτυξη; Πώς θα καταπολεμηθεί η ανεργία; Αφαιρώντας και άλλο από το εισόδημα της μεσαίας τάξης, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει συρρικνωθεί δραστικά;


Οι σκληρές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αποχώρηση της Άνγκελας Μέρκελ
Αυτό το διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση βιώνει την απαξίωσή της. Δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης των λαών, γιατί επέβαλε λιτότητα και συσχετισμούς και όχι αλληλεγγύη και κοινωνικό κράτος. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνει η κ. Μέρκελ. Μου είναι αδιάφορη. Μ' ενδιαφέρει τι θα κάνει η Ευρώπη, η οποία εύχομαι να εφαρμόσει από εδώ και στο εξής μια διαφορετική πολιτική απέναντι στους λαούς.


Η αυτοκάθαρση του ΠΑΣΟΚ
Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ περνάει μέσα από χιλιάδες αγωνιστές, που έδωσαν την ψυχή τους για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Από τους 350 βουλευτές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, 2-3 “έβαλαν το χέρι τους στο μέλι”. Να καταδικαστούν, εφόσον η Δικαιοσύνη το αποφασίσει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία περιμένω να κάνει το δικό της καθήκον. Πάντως, να υπενθυμίσω, ότι το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου έφερε στη Βουλή τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να μπουν μέσα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν ψήφισαν ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα μας έκανε την αυτοκάθαρσή του. Εμείς ζητάμε διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.


Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Λακωνία στις επόμενες εθνικές εκλογές
Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο. Υπάρχει σύμπνοια και συσπείρωση. Οι υποψηφιότητες θα είναι εντυπωσιακές και θα δώσουμε μεγάλη ώθηση στο δημοκρατικό χώρο. Υπάρχουν άτομα που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Λακωνίας, υπάρχουν επιστήμονες και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Θα γίνει ανανέωση και σε ηλικιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο μορφωτικό και κοινωνικό. Όλοι μαζί θα στηρίξουμε μια νέα ιδέα για μια καινούργια εποχή.