ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον τ/σ «ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL». Πέμπτη, 25/10.2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, Βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον τ/σ «ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL»


Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018


Όλα στο φως στην υπόθεση Παπαντωνίου
Από το 2007 και μετά, η απόφαση του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΚΙΝΑΛ είναι ότι τα πάντα πρέπει να είναι στο φως. Όποιος έχει βάλει το χέρι του στο μέλι, θα πρέπει να δικαστεί. Εμείς έχουμε πει ότι απαιτούμε διαφάνεια παντού, όσο ψηλά και αν βρίσκεται κανείς. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για ό,τι έχει κάνει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Δεν είμαστε εμείς δικαστές. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να κρίνει το γεγονός ότι ο φυσικός αυτουργός και διαμεσολαβητής της συναλλαγής, για την οποία εγκαλείται ο κ. Παπαντωνίου, αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Όμως, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε αυτό. Δεν μπορεί να λέμε ότι τα έφαγε ο παππούς, που είναι στο καφενείο στη Νεάπολη και παρακολουθεί τα γεγονότα. Δεν θα “τσουβαλιάσουμε” όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Οι ευθύνες του Κώστα Σημίτη για την επιλογή στελεχών του, που κατηγορούνται για παράνομες πράξεις
Η διακυβέρνηση Σημίτη είναι μια λαμπρή περίοδος της Ελλάδος, γιατί έθεσε τα θεμέλια της μεταρρύθμισης της χώρας. Πιθανόν ο ίδιος να έχει χάσει το παιχνίδι και αν δεν κάνω λάθος, είπε το mea culpa για τους συνεργάτες του. Αυτό είναι υπέρ του. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές, πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το ποιος πραγματικά είναι ένοχος. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την ελληνική Δικαιοσύνη για να βρεθεί και να λάμψει η αλήθεια. Όλα στο φως. Εμείς επιμένουμε σε αυτό. Και ο Κώστας Σημίτης το ίδιο. Ήμουν από τους ανθρώπους που πίστεψαν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και το 1996 στήριξα τον Κώστα Σημίτη να βγει πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι οι ευθύνες του περιορίζονται στην επιλογή των προσώπων.

Οι ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για την χρεοκοπία της χώρας
Ο Σημίτης, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας δεν είναι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Η χώρα πήγε στα βράχια επί της θητείας άλλης κυβέρνησης, της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Σε αυτό δεν αναφέρεται κανείς. Το ακούμπησε κανείς το θέμα; Όχι. Και αυτό συμβαίνει διότι ένα κομμάτι της σημερινής κυβέρνησης είναι καραμανλικά στελέχη. Προσωπικά, θέλω να μάθω τι έγινε την περίοδο 2004 – 2009 και γιατί χρεοκόπησε η χώρα. Αυτό που απασχολεί τον ελληνικό λαό είναι αν τα λεφτά που χάθηκαν θα έρθουν ποτέ πίσω. Σαν βουλευτής μπορώ να μάθω τι πραγματικά έγινε; Επίσης, δεν πρέπει να ψάξουμε και τι συνέβη από το 2015 και μετά και μπήκαμε στο τρίτο μνημόνιο; Εμείς, που λέγαμε ότι θα βγαίναμε από το μνημόνιο, είμαστε ψεύτες ή μήπως κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και έστειλαν τη χώρα στα βράχια; Αυτό συνιστά πολιτική ευθύνη.

Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους και οι οπισθοδρομικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ
Αν θυμάστε, το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου δημιούργησαν τη Διαύγεια, μια μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία κάποιοι σήμερα καταπατούν. Η αξιολόγηση παραπαίει γιατί η κυβέρνηση αυτή δεν θέλει τους άριστους. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, παρομοιάζει τον κ. Γαβρόγλου με τον Αϊνστάιν. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την προσωπικότητα του καθενός, χωρίς όμως να ακολουθήσουμε μια ισοπεδωτική πολιτική, η οποία δεν επιτρέπει να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, σοβαροί και ευέλικτοι σε αυτά που κάνουμε. Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Άκουγα προχθές τον κ. Τζανακόπουλο ότι έχουν τους 151 βουλευτές για να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Με αποστάτες θα κυβερνούν τώρα; Θα μας γυρίσουν πίσω στην περίοδο του '65 μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να κυβερνήσουν, ψηφίζοντας διάφορα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού; Δεν είναι σοβαρό να λέγονται αυτά τα πράγματα από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το πολιτικό γίγνεσθαι πρέπει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.