ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm και το δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο. Τρίτη, 9/10/2018



Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στον ρ/σ Επικοινωνία 94 fm και το δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο


Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018



Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία στην επίλυση του Μακεδονικού
Οφείλουμε σαν Πολιτεία να λύσουμε το θέμα στων Σκοπίων αλλά όχι με τον τρόπο που επιχειρήθηκε. Να σας πω τι είναι αυτό που πείραξε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και γενικά τη χώρα. Δύο Πρωθυπουργοί και δύο Υπουργοί Εξωτερικών, με κρυφή συνομιλίες και κάτω από μια μυστική διπλωματία, έφεραν ένα σχέδιο το οποίο το υπέγραψαν χωρίς να πάρουν την γνώμη της αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι μια τέτοια πρακτική δεν είναι δημοκρατική. Θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αν υπήρχε συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στο ζήτημα αυτό. Η διπλωματία χρειάζεται ήπιους τόνους και συναίνεση. Κάτι που δεν υπήρξε από τη μεριά της κυβέρνησης. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει πολύ περισσότερα, χωρίς να παραχωρήσει η Ελλάδα τη γλώσσα και την εθνικότητα στην ΠΓΔΜ.



Αρνητικοί οι δανειστές στο αίτημα για την παράταση του νόμου Κατσέλη
Πρακτικά, η άρνηση των δανειστών να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη σημαίνει ότι όλα θα βγουν στο "σφυρί". Αν θυμάμαι καλά, μετά τον Μάιο του 2014, που είχαμε χάσει τις εκλογές, οι δανειστές άκουγαν μόνο την αντιπολίτευση και καθόλου την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Περνούσε πολύ περισσότερο η γνώμη της αντιπολίτευσης διότι γνώριζαν ότι μετεκλογικά θα ερχόταν ένα άλλο κόμμα με το οποίο θα διαπραγματεύονταν. Το έχω βιώσει προσωπικά από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Θεωρώ ότι το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Οι δανειστές θέλουν τα χρήματά τους και δεν τους ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα τα βρουν οι κυβερνώντες. Μάλιστα, θεωρούν ότι με την τωρινή κυβέρνηση δεν θα τα πάρουν και γι΄ αυτό επιθυμούν μια άλλη, πιο σταθερή κυβέρνηση και ένα περιβάλλον πιο "νοικοκυρεμένο". Έτσι λειτούργησαν στο παρελθόν και το ίδιο κάνουν και τώρα.



Ζωτική ανάγκη ο προοδευτικός πόλος
Θεωρώ ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία, παρά τις ουσιαστικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους, δεν παύουν να είναι αποτρεπτικές δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Δεν παύουν να είναι αποτρεπτικές δυνάμεις για την εναρμόνιση της χώρας μας με τις προηγμένες κοινωνίες της Ευρώπης. Το βλέπει κανείς κάθε μέρα. Γι' αυτό, η ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου των δυνάμεων της κεντροαριστεράς είναι η μόνη λύση που ανατρέπει τις αυταρέσκειες και τις εξουσιαστικές μονομέρειες των δύο μονομάχων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να περάσουμε στην κοινωνία, με όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε και κανέναν εκ των δύο, ότι θα ακολουθήσουμε αυτόνομη πορεία. Επειδή μιλάω με τον κόσμο και οι πολίτες θέτουν το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας μετεκλογικά, νομίζω ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει εκείνους που δημιούργησαν την αστάθεια στη χώρα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να επιδιώξει ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, ώστε να μπορέσει να επιβάλλει τη δική του άποψη, το δικό του πρόγραμμα, το σχέδιο “Ελλάδα”. Δεν θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές της κατάστασης σε μια ιστορία που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Το κάναμε στο παρελθόν και το πληρώσαμε ακριβά. Πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία μας και, ανάλογα με το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις.