ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., στην εκπομπή «Αρτηρία» (ΑΡΤ TV). Πέμπτη, 18/10/2018


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., 
στην εκπομπή «Αρτηρία» (ΑΡΤ TV)


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018


Σε πολιτική ομηρία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός
Τα όσα συμβαίνουν στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες είναι μια ομάδα καιροσκόπων, που θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε τίμημα. Λυπάμαι πάρα πολύ για τον Πρωθυπουργό, που βάζει την αξιοπρέπειά του κάτω από την πολιτική ομηρία του Π. Καμμένου, ενός απρόβλεπτου ανθρώπου. Δεν μπορεί ο Υπουργός Άμυνας να έχει ένα plan B και να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας στην Αμερική και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιδρά. Είναι σοβαρή αυτή η κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε πολιτική ομηρία και αυτό βλάπτει τη χώρα. Προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του πολιτική επιβίωση -που βάσει δημοσκοπήσεων θα βρίσκεται εκτός επόμενης Βουλής- ο Καμμένος δεν θα διστάσει να ρίξει την κυβέρνηση.

Τραγική η κατάσταση στο «Δρομοκαϊτειο»
Η κρίση που έχει πλήξει τόσο πολύ τη χώρα θα μπορούσε να είχε ξεπεραστεί από το 2015. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ανερμάτιστες πολιτικές του, μας πήγε πίσω. Σιγά σιγά όμως, νομίζω ότι προχωράμε μπροστά. Δεν θέλω να μπω σε έναν λαϊκίστικο πνεύμα συζήτησης. Δεν δέχομαι ότι το 2018 υπάρχει εργαζόμενος, διοικητής νοσοκομείου, πολιτική ηγεσία και Έλληνας πολίτης, που να λέει ότι στο νοσοκομείο τάδε υπάρχουν κοριοί και ψώρα. Αν είναι αλήθεια, όσοι το καταγγέλλουν όφειλαν να το είχαν διορθώσει. Με την παρουσίαση τέτοιας εικόνας για τον χώρο των ψυχιατρείων, νομίζω ότι αδικούνται τόσο οι εργαζόμενοι -που παλεύουν για να είναι ανεκτές οι συνθήκες νοσηλείας στα ελληνικά νοσοκομεία- όσο και ο χώρος της Υγείας γενικότερα.