ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά, στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Τρίτη, 16/10/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά,
στην εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ»

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018


Μια ανερμάτιστη και κυνική κυβερνητική ομάδα
Αν και ζούμε μια ζοφερή πολιτική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να είμαστε εγκρατείς. Είναι πια πασιφανές ότι η χώρα έχει παραδοθεί σε μια παρέα ανθρώπων οι οποίοι είναι επικίνδυνοι, ανερμάτιστοι, ανίκανοι. Ο μοναδικός σύνδεσμός τους είναι η βουλιμία για την εξουσία. Δεν υπάρχουν ούτε αρχές ούτε αξίες στις πολιτικές που εφαρμόζουν. Με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα “ορφανά” του Άκη. Η εκλογή του άλλοτε υπαρχηγού του Τσοχατζόπουλου, Αντώνη Κοτσακά στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πρώτευσε σε σταυρούς, το αποδεικνύει. Οι εκφραστές του παλαιού, αναχρονιστικού και τοξικού ΠΑΣΟΚ – που κατήγγειλε ο Τσίπρας – κερδίζουν συνεχώς έδαφος τόσο στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου όσο και στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται στο σημείο μηδέν και όσο παραμένει στην εξουσία βλάπτει σοβαρά τη χώρα διεθνώς.


Ρυθμιστής” της πολιτικής ζωής ο Καμμένος
Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον Καμμένο. Είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται τη χώρα; Ανακοινώνει τον αναθεώρηση του γεωστρατηγικού σχεδίου της χώρας και παραχωρεί στις Η.Π.Α. ελληνικό έδαφος; Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Για μια τέτοια πράξη θα έπρεπε να ενημερωθούν η αντιπολίτευση και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Βουλής των Ελλήνων. Θα έπρεπε να ακολουθηθεί δηλαδή η κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Καμμένος φαίνεται να έχει παραδώσει τη χώρα και να είχε ενημερώσει και τον κ. Τσίπρα. Με άλλα λόγια, ακυρώνει και τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Όσο και να κάνει “γαργάρα” το συγκεκριμένο συμβάν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες. Είναι ανεπίτρεπτο που δεν αντιδρά στις χυδαίες επιθέσεις που εξαπολύει ο Καμμένος εναντίον κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε χθες με τον βουλευτή Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλο. Αν κάποιοι χαρακτηρίζονται “σφουγγαράδες”, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι “μασκαράδες”. Τελικά, ο Καμμένος δεν είναι μόνο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας είναι και το μεγάλο “άρμα” που γελοιοποίησε και γελοιοποιεί καθημερινά την αποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά.


Καίριος ο πολιτικός ρόλος του Κινήματος Αλλαγής
Το δίλημμα των μετεκλογικών συνεργασιών πρέπει να το έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Εγώ δεν θέλω να συνεργαστώ με κανέναν, δεν πρόκειται να το κάνω για κάποια θέση εξουσίας. Μ' ενδιαφέρει να επιβάλω κάποιες από τις αξίες και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, που είναι ένας χώρος που τιμάει τον λόγο του και την ιδεολογία του. Ο πολιτικός μας ρόλος είναι σοβαρός. Δεν πρόκειται να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη. Δυστυχώς, η όσμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκτήσει έναν υβριδικό Όρμπαν. Το μύθευμα “πρώτη φορά Αριστερά” οδήγησε τους θιασώτες του στην ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ με τον μικρό Αλέξη, που έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, και τον Πάνο Καμμένο να του λέει πως θα του μάθει να γράφει και με το δεξί. Ας τα θυμόμαστε αυτά. Αυτόν τον καιρό η διαχείριση της οικονομίας, των εργασιακών σχέσεων, της Παιδείας και όλων των υπόλοιπων τομέων αποδεικνύουν ότι ο μόνος στόχος των κυβερνώντων είναι είτε να κερδίσουν τις εκλογές είτε να μειώσουν τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν την λαϊκίστικη πολιτική “Τσοβόλα δώσ' τα όλα”. Συνεπώς, έχω μεγάλες ενστάσεις για μια πιθανή συνεργασία με ένα τέτοιο κόμμα.


Η οικονομία καρκινοβατεί
Όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση δεν μπορούσαμε καν να σκεφτούμε ότι θα μας επέτρεπαν οι δανειστές να καταθέσουμε δύο διαφορετικές εκδοχές του προϋπολογισμού. Μακάρι να τα καταφέρουν και να μην μειωθούν οι συντάξεις. Εξάλλου, ό,τι είναι καλό για τον λαό και δεν βλάπτει τη χώρα είναι δημοκρατικό. Δυστυχώς όμως, και να μην μειωθούν αυτή τη φορά οι συντάξεις, απλά μετατίθεται το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει τον ελληνικό λαό με αποτέλεσμα, όταν ευημερούν οι αριθμοί να δυστυχούν οι άνθρωποι. Δεν δίνει τις συντάξεις, δεν πληρώνει τα χρωστούμενα στον ιδιωτικό τομέα, για να παρουσιάσει υπερπλεόνασμα. Η οικονομία καρκινοβατεί. Το έχουμε καταλάβει αυτό; Όταν ο λαός καταλάβει τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη του από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει μια επαναφορά στην κανονικότητα του ελληνικού λαού. Δηλαδή η επαναφορά της ισορροπίας μεταξύ των δυνάμεων που έχουν βάλει πλάτη για τη χώρα και ταυτόχρονα η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα “κυβικά” του. Νομίζω ότι το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές θα αλλάξει, γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να βιώσει άλλο τον διχασμό.