ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση Λ .Γρηγοράκου για την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να απορρίψει τη δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής. Πέμπτη, 4/10/2018
Ανακοίνωση Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπεύθυνου Τομέα Παιδείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να απορρίψει τη δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής.Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018


Οι δωρεές από ιδιώτες είναι δείκτης κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας σε όλες τις προηγμένες χώρες. Με αυτές αποδεικνύεται το πραγματικό ενδιαφέρον όλων εκείνων που θέλουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και ευημερία ενός τόπου.

Το κυριότερο, μπορούν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες και εκκρεμή προβλήματα. Όταν μάλιστα, οι δημοσιονομικές δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες, οι ιδιωτικές δωρεές αποτελούν πραγματική ανάσα για την πολύπαθη κοινωνία.

Η άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αποδεχθεί την προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη είναι μια πράξη φοβική, εμμονική και ιδεοληπτική. Παραπέμπει σε ένα ζοφερό παρελθόν. Αποπνέει πολιτική και ιδεολογική μούχλα. Αντιστρατεύεται την ίδια την παιδαγωγική φιλοσοφία, κουλτούρα και πράξη.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που υποδύονται τους εκπαιδευτικούς, οφείλουν να θυμηθούν ότι μεγάλοι ευεργέτες προσέφεραν πάρα πολλά στην παιδεία της χώρας. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, τη Ζωσιμαία Σχολή, το Αρσάκειο, τη Σχολή Ευελπίδων, αλλά και την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η υπέρβαση της υστέρησης της Ελλάδας προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς.