ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά. Τετάρτη, 31/10/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018


Η στάση της Ελλάδας ως προς το φονικό στην Αλβανία
Νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε νηφαλιότητα και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων. Πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος τι έχει γίνει. Πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή του κ. Ράμα και να του υπενθυμίσουμε ότι δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις όταν απευθύνεσαι σε μια χώρα, που έχει συμβάλει σημαντικά για να σταθεί όρθια η χώρα που εσύ ο ίδιος κυβερνάς. Μετά τον χαμό του συμπατριώτη μας, οι δηλώσεις του είναι τραγικές. Η Πολιτεία μας θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα σε ό,τι κάνει με την Αλβανία. Δεν χρειάζεται ένταση με τον κ. Ράμα, που είναι “δεμένος” στο άρμα του κ. Ερντογάν.


Συνεχής αλλαγή πολιτικής ατζέντας
Η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να αλλάξει ατζέντα. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η υπόθεση Novartis, η υπόθεση Παπαντωνίου και τώρα η κυνική εργαλειοποίηση της αναθεώρησης του Συντάγματος. Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μην σέβεται τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα; Ποιο ήταν το πραγματικό νόημα του καλέσματος συγκεκριμένων αρχηγών κομμάτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος; Οι ενέργειες του Τσίπρα, που προσβάλουν όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό: να βάλουν φρένο στην καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ και να μειωθούν τα ποσοστά των άλλων κομμάτων. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να “αγκιστρωθεί” στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, που θα προκύψει ύστερα από την λαϊκή βούληση. Ο προοδευτικός χώρος είναι απαραίτητος και δεν πρέπει να συνθλιβεί στις επόμενες εκλογές. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά ισχυρή εντολή από τον λαό, για να εξασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα είναι δέσμια κανενός.