ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Xfm” 94.3 και το δημοσιογράφο Άγγελο Μόσχοβα. Τετάρτη, 17/10/2018


Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ. στο ρ/σ “Xfm94.3 και το δημοσιογράφο Άγγελο Μόσχοβα



Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018



Η κυβέρνηση σε νευρική κρίση
Η κυβέρνηση βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Αυτά που συμβαίνουν είναι σουρεαλιστικού χαρακτήρα και προσφέρονται για άλλου είδους αναλύσεις. Αναρωτιέμαι πώς επέτρεψαν στον Καμμένο να διασύρει τη χώρα, να επιτεθεί σε έναν σεμνό βουλευτή, όπως είναι ο Σάκης Παπαδόπουλος και δεν μιλάει κανείς. Θα τολμούσε ποτέ ένας υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων να κάνει κάτι τέτοιο και θα παρέμενε στη θέση του; Αν είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφονται ότι συνέβησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες, τότε είναι όλοι τους για λύπηση. Αν δεν είναι σε συμφωνία ο Καμμένος με τον πρωθυπουργό, τότε μήπως ο κ. Τσίπρας φοβάται τις αντιδράσεις του και γι' αυτό τα κάνει όλα “γαργάρα”; Είναι ξεκάθαρο ότι ο Π. Καμμένος μπήκε στα “χωράφια” του υπουργού Εξωτερικών. Εμένα με προβληματίζει η απόλυτη σιγή της Κουμουνδούρου, μ' ενοχλεί. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια ηθική και κομματική υποστήριξη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που τους καταλογίζει ο Καμμένος; Τελικά φαίνεται ότι η όσμωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ οδήγησε στην ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το μύθευμα “πρώτη φορά Αριστερά” έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά ενός ακροδεξιού κόμματος, που έχει αναδειχτεί σε ρυθμιστή της ζωής του τόπου και της χώρας.


Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Π. Πολάκη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές αν βάλουν κάποιους φυλακή
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο πρωθυπουργός θα είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη την ίδια στιγμή. Ο εν λόγω υπουργός εφαρμόζει μια άκρως τυχοδιωκτική και αμοραλιστική πολιτική. Θα μπορούσε να είναι αρχηγός ενός κόμματος της ακροδεξιάς που συνεχώς απειλεί. Είναι χαρακτηριστικά δημόσιας ζωής αυτά που παρουσιάζει; Δεν μοιάζει ο συγκεκριμένος υπουργός με τον Π. Καμμένο; Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο πρωθυπουργός έχει ευθύνες γιατί τον καλύπτει.


Εργαστήρι ευτελισμού και ανομίας το Πανεπιστήμιο
Ο τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής έβγαλε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Κυρίτσης και να λέει ότι αυτά που συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μια φοιτητική υπόθεση; Προσωπικά ήμουν και είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου. Στα φοιτητικά μου χρόνια, επί Χούντας, πράγματι υπήρχε θέμα όσον αφορά στην ελευθερία διακίνησης ιδεών. Σήμερα όμως, αυτός ο κανιβαλισμός που παρουσιάζει η κυβέρνηση στην Παιδεία, έχοντας μετατρέψει τον χώρο των Πανεπιστημίων σε εργαστήρι ευτελισμού και ανομίας, δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Η εγκατάσταση του Ρουβίκωνα στην φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι ανέκδοτο, είναι νοσηρή πραγματικότητα. Με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, η Ελλάδα καθίσταται περίγελος. Ο εγκλωβισμός των καθηγητών από ομάδα φοιτητών στο κτήριο της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, συνιστά μια προκλητική πράξη, που δε συνάδει με μια χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή. Οι αποκαλούμενες “συλλογικότητες” είτε των Εξαρχείων είτε άλλων ομάδων, δεν αντιμετωπίζονται με στρουθοκαμηλισμούς και υπεκφυγές. Απαιτείται καθαρή βούληση. Κάποια στιγμή η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό.


Τα “ορφανά” του Άκη
Ο κ. Κοτσακάς, επειδή του έβαλαν τον αρχηγό φυλακή, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα “ορφανά” του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπίρτζης, ο Βερναρδάκης -ο προσωπικός του δημοσκόπος-, ο Μπόλαρης, η Τζάκρη. Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να “πετάξει” τον λαϊκισμό από πάνω του, αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να βρουν κάποια πολιτική στέγη. Έτσι βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα από τα πιο λαϊκίστικα κόμματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ΠΑΣΟΚοποιείται, όπως κάποιοι βιάζονται να υποστηρίξουν. Απλώς συλλέγει ό,τι έχει απομείνει από την ομάδα του Άκη.


Σε κρίση η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία
Τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές κάποτε τους θεωρούσα “ιερά τέρατα”. Σήμερα είναι στα “κάτω” τους. Οι περισσότεροι είναι ανυπόληπτοι. Ψάχνουν να βρουν τις “θεσούλες” τους. Έχουν χάσει την ηθική της σοσιαλδημοκρατίας, του μεσαίου χώρου, της αλληλεγγύης των λαών, της λιγότερης λιτότητας. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που κυνηγούν θέσεις εξουσίας. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε λάθος δρόμο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει έχει θέσει τον λαό απέναντί της. Δυστυχώς. Θεωρώ θετική την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, να πάει σε ανοιχτές διαδικασίες η εκλογή προέδρου του ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. Και στο παρελθόν, σε κάποιες τέτοιες προτάσεις του Γιώργου, που ήταν καινοτόμες και μεταρρυθμιστικές, όπως το “opengov”, η “Διαύγεια”, ο “Καλλικράτης, ήμουν μαζί του. Ήταν μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτές.


Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Καταρχήν να πούμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε έξι ανεξάρτητες εταιρείες ορκωτών λογιστών από το εξωτερικό να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και έστειλε το πόρισμά τους στη Δικαιοσύνη. Είναι γεγονός ότι το κόμμα καταχρεώθηκε στις τράπεζες την συγκεκριμένη περίοδο, που στη Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ΙΣΤΑΜΕ κατείχαν θέσεις ευθύνης ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Κοτζιάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Πώς αυτά τα τρία στελέχη, που ήταν σε αυτές τις θέσεις, βρίσκονται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ ή φλερτάρουν με το συγκεκριμένο κόμμα; Και πως είναι δυνατόν, ο κ. Τσίπρας, που καθυβρίζει το παλαιό κομματικό σύστημα, να αγκαλιάζει τα συγκεκριμένα στελέχη;